Lepäävä silta

Lepäävä silta

torstai 12. maaliskuuta 2015

Tehtaille

 
 


Kuulakas aamu enteilee  katastrofia. Lähden  nuorison kanssa  teollisuusretkeilylle.  Jos  mediasta huomaatte tänään  muutamien  laitosten  kärsineen ja  seisokkiin menneen, syynä ovat nämä samat herrat, jotka eilen tärvelivät luokassa käteni. Bruttokansantuotteeseen nuoret miehet tuskin  mitään lovea saavat, mutta yritystasolla vahingot voivat olla mittavia. Vuosi sitten  selvisimme moitteilla ja  meitä jopa kehuttiin. Kuuluisa  tehdaskombinaatti asetti meidän vierailumme  hyvään valoon ja vertasi sitä edellispäivän teekkarivierailuun. Tosin meille sanottiin viime vuonna, että  vertailu on hieman epäreilua teekkariryhmälle, sillä heitä ei voitu vankan humalatilan vuoksi edes päästää tehdas alueelle, joten  varsinaista vertailukohtaa ei  ollut  sisäkäyttäytymisen  suhteen.

Olen varoittanut nuoria miehiä  erityisesti viimevuoden retkeilyn aikana ilmenneistä ongelmista. Silloin nimittäin  meidän herramme muurahaiset  tunkivat linja-auton vessan pytyn reikään  puolentoista litran limsapullon niin syvälle, että kuljettaja  joutui tekemään hallilla kaksi tuntia  töitä saadakseen vessan taas  toimimaan.

Tänä vuonna sen  liikennöitsijän  tarjous oli   rakennettu   sen verran kalliiksi, että  heillä ei ollut  mitään vaaraa voittaa tarjouskilpailua.

Se onneton yhtiö, joka saa meidät kohta vieraakseen, lupasi tehdä  8 tunnin keikan 130 kilometrin  päähän 390 eurolla. Pidän sitä  halpana hintana. Se luultavasti ei kata edes  niitä korjauskustannuksia, joita  tästä päivästä johtuen  kohdistuu  kalustolle. Naftan ja kuskin saamme ilmaiseksi.  

Ensi vuonna tämäkin liikennöitsijä on  viisaampi.

Toivon että  blogin lukijakunta muistaa minua päivän aikana empaattisin  ajatuksin.

2 kommenttia:

 1. JR
  Hengessä mukana.
  Toiv. hengissä siellä. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olemme ehjinä ja palanneet rankan päivän jälkeen kotiin. Nuoriso oli ensimmäisessä paikassa pyhäkoulupoikina, sillä he olivat vielä unessa ja tupakanpuutteesta hitaita kuin hyhmäiset kyykäärmeet keväthangella.

   Ruokatunnilla joukkue oli jostain saanut käsiinsä energiajuomaa. Arvasin myös sen hajista, että jossain välissä oli kiskottu bostonia posket lommossa. Söivät lounaan niin nopeasti, että arvasin niiden vilahtavan jonnekin siivouskomeroon tupakalle piiloon. Toivottavsti ei koko tehdas pala.

   Linja-autossa potkivat toisiaan, lauloivat räppiä suureen ääneen ja hokivat rivouksia. Tarkastuksen jälkeen kuljettaaj totesi auton vahingoittumattomaksi. Samalla kuljettaja kyseli, että kuinka jaksan tämmöistä työtä ja että viikon kuluttua kun taas samalla autolla ja ja samalla porukalla lähdetään, kuljettaja voi olla joku nuorempi mies.

   Opinahjossa esimies kysyi, kuinka retki oli sujunut. Hän piti hyvänä saavutuksena sitä, että en päivän aikana ollut joutunut soittamaan hänelle. Hänen mielestää jo se yksitään tarkoitti retken onnistumista.

   Hengissä siis.

   Poista