Lepäävä silta

Lepäävä silta

sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Ajan suhteellisuus

Robert Helenius aiheutti  kansallistunnon  nousua tässä  viikolla iskemällä vastustajansa kanveesiin 62 sekunnin jälkeen. Kyse on siis nyrkkeilystä, joka on urheilulaji. Tässä  lajissa  julkisesti  isketään  ihmistä nyrkeillä ja  sitä näytetään maksua vastaan  halukkaille. Tällä kertaa  maksusta  tuli korviketta runsaan minuutin edestä.

Asiasta on käyty sekä Heleniuksen , että yleisön toimesta  keskustelua sosiaalisessa mediassa. Kirjoittaja on sitä mieltä, että luultavasti saman iltana samassa tilassa  järjestettiin myös muita          ” turpaanveto”  esityksiä, joten luultavasti samalla tiketillä sitä herkkua  on saanut  lisää, eikä ketään ole ajettu ulos  Robertin ottelun jälkeen.

Kirjoittaja  huomauttaa  myös  ajan suhteellisuudesta. Jos minä olisin ollut  kehässä kaimani kanssa hanskat kädessä, 62 sekuntia olisi tuntunut minusta iäisyydeltä.

Samalla viikolla  kävi  ilmi sekin, että Pirkanmaalla isä ja tytär  olivat  muiluttaneet  yhdessä ja yhteistuumin nuoren tytön  isän seksiorjaksi.  Neljäksi vuodeksi siitä oli tullut nuorelle naiselle  totaalista helvettiä. Hän oli synnyttänyt  kolme lasta ja odotti sieppaajalleen  neljättä.

Asiassa kiinnittää huomiota se, että isä tuomittiin  3 vuoden 10 kuukauden  tuomioon. Hän sai siis vähemmän tuomiota, mitä uhri  joutui  ajallisesti  kontaktissa kärsimään. Jos isän rekisteri on  puhtoinen,  hän saattaa vapautua jo aikaisemmin.

Aika on siis hyvin  suhteellinen käsite. Albert Einstein ymmärsi tämän ja käräjäoikeus ymmärtää, mutta minä  olen  vajavainen vanha pieru, josta on tullut konservatiivi ja ikävä ihminen.


Mitähän porukkaa tuo  oikein oli ?  Ihmismielen  syvimpiä syövereitä pääsee vilkaisemaan  vain hetkittäin. Joka kerta niistä  pohjamudista  esille  kömpii kummallisia  juttuja. En lakkaa ihmettelemästä. 

6 kommenttia:

 1. JR

  ite itteäni ihmettelen että mikä kumma panee sivistyneen ihmisen tekemään tuommosta: http://www.city.fi/blogit/hikkaj/62+s/129523
  Eli tilaamaan ja katsomaan moista animaliaa.

  Kun vasta tuomitsin tuossa: http://www.city.fi/blogit/hikkaj/kaiken+a+amp+o/129076#Scen_1

  Potkunyrkkeilyssäkö urheilullisuuden/pahoinpitelyn raja?  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh... minä ymmärrän hienostunutta englantilaista nyrkkeilyä , tyyliin Ernest Hemingway, silloin kun voittajan palkintona on vastustajan korkokenkiin ja pikkumustaan pukeutunut vaimo.

   Muuten en oikein ymmärrä tuota toisen ihmisen lyömistä. Peräti primitiivistä.

   No, minä olen jopa kaunoluistelun syhteen aika skeptinen. Tosin golfin harrastus on herättänyt minussa sisällä piileskelleen kilpailija eläimen. huomaan tarkakilevani omaa peliäni ja vertaavani sitä naapurin peliin. Ja olen minä kaksi hiihtokilpailulusikkaa 1960 - luvulla voittanut.

   Poista
 2. Joo, ihmettelin minäkin sitä. Mielessäni kyselin tietenkään asiaa suoranaisesti tarkoittamatta, että missä kirves.
  Mietin minäkin ajan ja asioiden suhteellisuutta. Takavuosina reipas liikemies A esiintyi avokätisesti vaalirahoittajana, paha kyllä ei ihan omilla rahoillaan, vaan toisilta lainatuilla.
  Kaveri sai kuusi vuotta vankeutta.

  Mutta että riistää puolustuskyvyttömältä tytöltä vapauden, pitää orjana ja vielä siittää tälle lapsia, kolme vuotta ja kymmenen kuukautta.

  Minusta tämä kertoo asioiden arvostuksesta. Kertyneiden rahojen veijarimainen kääntäminen tarkoituksena maksaa takaisin, jos bisnekset sujutvat, tekee kuusi vuotta telkien takana.
  Sen sijaan nuoren naisen elämän pilaaminen, hänen vapautensa riistäminen ja vuositolkulla jatkuva raiskaaminen kuittaantuu melkein puolella tuosta.

  On outoa porukkaa.

  Tosin, jos päätekijä oikeasti telkien taakse joutuu, hän saanee hieman tehostusta yhteiskunnan langettamaan rangaistukseen... vai laittavatko vartioituun eristykseen, kuten 77-kertaisen murhaajan Norjassa???

  Hauskaa, että löysin tänne, vaikka tämä ensimmäinen kommentoimani juttu oli aiheeltaan haudanvakava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunnen rangaistuslaitksia sen verran, että kaveri kyllä varmasti laitetaan suojaan eristykseen. Vankilassa on kummallisia ihmisiä, mutta hierarkkia, se se on siellä paljon jämptimpi kuin yhteiskunnassa.

   Tämmöinen kaveri on siellä hankaluuksissa.

   Mikähän tässä on kulttuuritausta ? Orjana ollut tyttö taisi olla romaani, mutat minkä maan romaani? Luultavasti ei tätä kotimaista sorttia ainakaan... Tai mistäpä minä tiedän sitä asiaa.

   Valtaväestölläkin saattaa olla tarjottavanaan kummallisa ihmiskohtaloita, kunhan vain tulisivat esille. Minä niitä jonkin verran olen kuullut, mutta ei niistä kirjoittaa viitsi. ihmisen kohtalo voi olla julmaa, vaikak hän ei rikoksen uhriksi joutuisikaan

   Poista
 3. äijät!

  lautamiehenä ei yllätä: lakihan on omaisuuspainotteinen - sen takia koko käräjöinti on perustettukin, kivikäräjien alkumoottoreina ne joilla on ollut millä mällätä.
  No Hamurabi oli toista maata.

  VastaaPoista
 4. HikkaJ tuo on merkittävä huomio, tuo omaisuuspainotteisuus. Olisikohan se joku relikti ajoilta, jolloin omaisuuden ( ruokatarpeiden) menettäminen saattoi johtaa tuhoon...

  Erämaan laki jne.... Muistaakseni kunnon länkkärissä hevosvaras riippui hirressä vaikka olisi saanut kuinka hyvän asianajajan ...

  VastaaPoista