Lepäävä silta

Lepäävä silta

perjantai 6. maaliskuuta 2015

Hallitus on vankka.....


Kuva on vuodelta 2011, ja ottamisajankohta on vähän edellisten vaalien  jälkeen. Silloin  muodostettiin kuumeisesti nykyistä hallitusta. Silloisen hallituksen ministereistä ei juuri kukaan enää ole jäljellä vuonna 2015, mutta yhtä kaikki, hallitus ei ole kaatunutkaan kollegiaalisesti, vain  ministeri kerrallaan.

Tuolloin uumoiltiin, että hallituksen muodostaisivat Perussuomalaiset, Vasemmistoliitto ja Kokoomus. Yhdistelmän lempinimenä käytettiin PERSVAKO -sanaa, joka  todisti taas kerran, että kielemme on rikas ja värikäs. Suomen kieli ei tietenkään alkuunkaan pärjännyt sille värikkyydelle ja rikkaudelle, jota  lopulta muodostettu hallitus sitten massoille pystyi  tarjoamaan. SOTE -sotkukin sai aikaan sen, että PIHLAJALINNA -yhtiö hoitaa seuraavien 10 vuoden aikana laajojen kansankerrosten terveyttä, tuli uudeksi hallitukseksi sitten mikä tahansa.

Kuvassa siis tunnustellaan PRESVAKO -hallituksen muodostamismahdollisuuksia vuonna 2011. Toisenlaista  kielellistä rikkautta tarjosi  tässä männä viikolla eräs  vierasta kieltä opettava lehtori, joka  luonnehti  minulle omia  opiskelijoitani oppituntien jälkeen sanoilla : inhokkimöllit, valopäät, reuhaajat, huomionkipeät pässit, urpåt.

Hyviä poikia kaikki. Hienoja miehiä. Kolmen vuoden päästä heihin törmää huoltoaseman jakajamittarilla. Silloin  he sanovat päivää lippalakkipäätään taaksepäin  nytkäyttämällä ja sivulauseessa kertovat ostaneensa  vanhan rintamamiestalon. HILuxin etupenkillä istuu  17 vuotias blondi  raskaana. Nämä urpåt  eivät ole ehkä kielellisesti kovinkaan lahjakkaita, he eivät ehkä  16 vuoden iässä osaa  olla ilman murrosiän riehumisia, mutta loppupeleissä monet heistä hakkaavat nykyisen hallituksen tehokkuudessa 5 -0 . Ja jos näitä inhokkimöllejä on  suomenmaassa vaikkapa 100 000 lippalakillista, pyörät pyörivät, tavaraa ostetaan ja jotain  jälkeäkin tulee.

Blogi on saanut  ensimetreillään  heti lukijoita ja seuraajia. Sellainen tietysti innoittaa kirjoittajaa ja saa olon  tuntumaan  mukavalta. Tervetuloa uudet lukijat. Toivottavasti viihdytte !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti