Lepäävä silta

Lepäävä silta

sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Huteja


Kuvassa  kaksi  suomalaista herrasmiestä  mietti juuri, miten selvitään  siitä, että ampumahiihtäjä Mäkäräinen  hehkutuksesta huolimatta ampu kärpäsiä, eikä saavuttanut kauneimman ja korkeimman pallin  hehkua. Kuvan miehiä ottaa pattiin. He ovat ihan aseettomia.

Lapsuudesta muista  elävästi sen, että kansallistunnon  läpikostuttama nuorimies koki jonkun sortin pettymyksiä siitä asiasta, että joku jääkiekkoporukka hävisi  Ruotsille, taikka joku yksilöurheilija romahti  julkisessa esiintymisessään. Olin kuitenkin aika naivi  siihen aikaan. Kuvittelin, että urheilijan voimat eivät riittäneet. Kuvittelin myös usein, että urheilija oli valintansa jälkeen muuttunut laiskaksi ja ryhtynyt vain unelmoimaan tulevasta kilpailumatkasta.

Vasta myöhemmin tajusin sen, että jotkut ihmiset  suurissa koitoksissa  epäonnistuvat kerta toisen jälkeen. En tarkoita tässä nyt ampumahiihtäjä Mäkäräistä , enkä  urheilijoita yleensäkään. Tarkoitan työyhteisöjä.

Jokaisella työssäkäyvällä on omassa yhteisössään  niitä yksilöitä, joiden  suoriutumista  työtehtävissä ja toimissa on helppo ennustaa. Me tiedämme sen, mitä seuraa, jos se projekti annetaan Jaskalle taikka Tiinalle. Organisaatio saattaa jopa myötävaikuttaa siihen, että näin todella tulee käymään. Me tiedämme jokainen  jonkun, joka selviytyy loistavasti takarivin taavina, mutta  jotka säännönmukaisesti suurissa tehtävissä unohtavat pikkuseikkoja, eivät varaudu  viimehetken muutoksiin ja  syyttelevät toisia jo valmiiksi.

Tunnen pistoksen sydämessäni. Pystyn pitämään kohtuullisen hyvän luentosarjan asiasta kuin asiasta. Osuuspankin Nappulahiihtojen  pääjärjestäjänä unohdan taatusti tilata  mehut taikka  röllipeikon jakamaan  mitalleja. En ole kovin hyvä  sellaisissa asioissa.

Sotaorganisaatiossa minulta loppuisivat miehet  hyvin nopeasti.

Luultavasti olen innovertti joka intohimoisesti haluaisi olla ekstrovertti. Sellainen  aiheuttaa elämässä ongelmia ja  yksityiselämässä kauhua ja  sekamelskaa. Se tuntuu aiheuttavat  minulle ongelmia myös blogimaailmassa. Laskin juuri kauhukseni  omat blogini.  Niitä on liikaa. Paljon liikaa. Niinpä paras onkin  perustaa  uusi blogi.

Tähän viimeiseen en ole  saanut vielä oikein otetta. Tuntuu vähän samalta, kun olisi  tuhonnut jonkun ihmissuhteen ja  orpona seisoisi osuuskaupan  edessä odottamassa Turkuun menevää linja-autoa. Ei täältä periferiasta mitään autoa Turkuun mene. Turku vain sattuu olemaan Suomen upein kaupunki ja sinne on mukava  aina välillä mennä turvaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti