Lepäävä silta

Lepäävä silta

sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Palvelemme hartaudella edelleen

Harrastukset liittyvät usein ihmisen ammattiin. Siinä mielessä siis on olemassa kulttuurin homologiaa. Itse harrastuksiin liittyy taas usein keräilyä. Keräily  todistaa ja tunnustaa tavallaan harrastuksen mitattavaksi  suureeksi. Harrastukseksi ei riitä se, että on kiinnostunut Eino Leinon runoudesta. Sinulla pitää olla myös Einon teoksia ensipainoksina.

Lääkäriystäväni kerää hautaustoimistojen mainoskyniä. Hän selittää keräilyn liittyvän oman ammattinsa katvealueeseen. Hän on kiinnostunut  kaikesta, mikä  sijaitsee hänen ammattinsa laidoilla. Hän voisi  keräillä yhtä hyvin ambulanssien  rekisterinumeroita, mutta se olisi  vähän vaivalloista ja lapsellista. Kynä muistuttaa häntä siitä asiasta, että kun hän ei mitään enää voi tehdä, joku palvelee asiakasta vielä senkin jälkeen.

Minun tekisi mieli kerätä siltoja. Ne viehättävät minua, sillä ne alkavat jostain ja päättyvät johonkin. Usein ne päättyvät vieraaseen maahan. Toisella puolen jokea kaikki on aina erilaista. Sinne pääsemiselle on funktio. Perhokalastaja näkee oivan onkipaikan  joen takana. Sulhasmies soutaa morsiamen luo. Kulkija nojaa kaiteeseen ja katselee vettä.

Siltoja on kuitenkin ihan liikaa. Niiden kaikkien etsiminen ja kokoelmiin liittäminen on mahdoton ajatus. On pakko rajata mieltymyksiään. On keskityttävä kivisiltoihin tai puusiltoihin. On keskityttävä riippusiltoihin taikka ponttonisiltoihin. Tai voisi keräillä pelkkiä rautatiesiltoja.

Aina on kuitenkin  mentävä jostakin johonkin. Hautausurakoitsija on tuonen lautturi, joka  ojentaa sinulle kynän  kiitokseksi  tapaamisesta ja hyvästä sopimuksesta. Hän toivoo, että kynän toimisi hyvin  ja kun sitten aika tulee, kynän teksti ohjaisi sinut, taikka omaisesi hautaustoimiston ovelle palvelujen äärelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti