Lepäävä silta

Lepäävä silta

keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

Kevään odotus


Kertakäyttökulttuurin vastalauseena  esittelemme tällä kertaa  havinaa historiasta 60 vuoden takaa. Kirjoittaja istuu siinä hellan edessä isoäitinsä seurassa. Isoäiti näyttää ylpeältä ja iloiselta, sillä  hän toivoo tuossa kuvassa vielä pojanpojastaan pappia, eikä tiedä, että  opettaja siitä  lopulta tuli.

Tuo hella on edelleen paikoillaan.Ja täydessä  toiminnassa. Oma lapsenlapseni on nyt tuon ikäinen  ja kävi viime viikonloppuna  leikkimässä samalla paikalla kuin minä aikoinaan. Hella on kestänyt hyvin kaikki nämä vuodet. Ympärillä raivoava kulutushysteria  joutuu omituiseen  valoon.

7 kommenttia:

 1. Jortaani

  toivooko hän vastaavasti opea lapsenlapsestaan? Saattas sitten tullakin pappi.

  Kulutushysteriaan ois tässä troppia tarjolla: http://www.kohtuusvaarassa.com/

  VastaaPoista
 2. Tervehdys HikkaJ ja tervetuloa blogiin. Olet uuden blogin ensimmäinen kommentoija ja eräs ensimmäisistä vierailijoista.

  Hyvä kysymys, ja oikeastaan helppo vastaus. En toivo lapsenlapsestani välttämättä opettajaa. Semmoinen homma on kivaa ja upeaa parhaimmillaan, mutta leipänsä saa kyllä jostain muusta hommasta helpommalla.

  Niin sanottiin minulle pienenä maanviljelyksestä ja minä uskoin ja oikeassa ne olivat. Minä olisin joutunut maanviljelijänä suureen murrokseen .

  No papitkin joutuvat suureen murrokseen. Ja minun ja tämän lapsenlapseni välissä on teologiäiti, joten kuten huomaat , sotku on valmis, enkä osaa sanoa asiaan oikein mitään. Olet siinä oikeasssa, että mitä kummallisimpia urakohtaloita sitä on olemassa ja sitä on joutunut seuraamaan, kun omien opiskelijoiden eloa on seurannut.

  Tällä hetkellä lapsenlapseni on kovasti innostunut traktoreista ja kaivinkoneista. Niitä hommia luultavasti on tarjolal tulevaisuudessakin.

  VastaaPoista
 3. Vielä....

  olipa hyvät kohtuus-sivut. Minä olen joutunut aina olemaan kohtuullinen pääasiassa rahavarojen puutteen vuoksi. Usein se on ollut siunauksellista pitkässä juoksussa. Niinhän Bill Gateskin on ajatellut ja luvannut jättää lapsensa perinnöttömiksi. Hän on ajatellut antaa lapsilleen van millin taikka pari ja sitten lapsoset saavat itse raivata itselleen upean tulevaisuuden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jortaani
   käytiin tuon Kohtuuryhmän kanssa Venäläistä Naista eli Anna Kareninaa katsomassa Kajjaanissa, siitä Cityn salinpuolella hämmästelinkin, kun tuossa Niiralan tullin takana bentsiinin hakureissulla ei moisiin ole törmännyt.
   Mitä taas opetushommiin tulee niin kannattas niiden jotka hämmästelevät opettajien helpolla pääsyä lukaista Finstadin&Salmisen 'Onneks tänne saa tulla kännissä' fiktiivinen dokumentti: melekosta seurakuntaa - ilman pappia!
   (http://www.city.fi/blogit/hikkaj/kannissa+koulussa/129355)

   Poista
  2. Mie tutustun tuohon, kunhan ehdin. Säpinää.
   Huolenpitokeskusteluja koko aamupäivä

   Poista
  3. Jortaani
   näitä samantapaisia, jotka tuossa 'Kännikoulun' oppilaissa vaivaavat, selvittänet Sinäkin:
   -oppilaitosympäristöyliherkkyys;
   - jaksamisvaikeus;
   - turhautumishäiriö;
   - mielenkiinnonlöytämisen hankaluus;
   - laaja-alainen välinpitämättömyys;
   - akuutti instituutioviha;
   - keskivaikea sopeutumattomuussyndrooma
   - yms,

   Poista
  4. Upeita sanoja, hieno kieli,

   Käsittelin juuri äsken tätä aihetta hieman lähemmin. Yritän myös tutustua tuohon kirjaan.

   Minun opiskelijani potevat etenkin tuota ensimmäistä

   Poista