Lepäävä silta

Lepäävä silta

tiistai 24. maaliskuuta 2015

New York RangerAamutuimaan työhuoneeseen käveli  vanha mies  huomenia  huhuillen. Ovi oli raollaan ja siitä hän sujahti sisälle. Katselin  erikoista ilmestystä.

Oli yli viidenkymmenen, mutta  ei ehkä kuuttakymmentä vielä. Jalassaan hänellä oli  paksut lämpösaappaat, taikka  sen kaltaiset vuorelliset  kumisaappaat. Villapaita oli rähjäinen ja sekalaisen värinen . En saanut oikein selvää sen väristä. Housut olivat omituiset  prässittömät pussihousut.

Merkillisin oli kuitenkin hänen takkinsa.

Se oli harmaansininen, ohut puuvillatakki, joka ylettyi  hänen polviensa alapuolelle.  Mies piti sitä auki.

-          Saisinko salasanan ja tunnuksen käyttööni, kun pitäisi päästä tietokoneelle 20 minuutiksi ?

Katselin vähän pitkään. Mies  intoutui selittämään.

-          Minä asun teillä ja olisin mennyt tietokoneella  nettiin. Olen entisiä oppilaita.

Ei hän sanonut, miltä kurssilta hän on ja missä hän oikein asuu. Täällä koululla ??..
En tuntenut miestä, vaikka 1000 opiskelijaa minun  myllyni läpi on vuosien aikana mennyt.
Sanoin miehelle, että en voi antaa tunnustani, enkä salasanaani. Sen takana ovat arvostelut ja kaikki muukin tärkeä.

-          Ahaa , sanoi mies

Hän kääntyi ja lähti vaivalloisesti kävelemään pitkin käytävää. Takin selässä oli metrin korkuinen kangastarra. Tarra oli sininen ja punainen ja oli siinä jotain muutakin väriä.  Ajattelin, että se on jonkun   jääkiekkojoukkueen logo. Ja että mies  on saanut sen sukulaispojaltaan, joka on sinne mennyt rahan vuoksi mailalla  muita hakkaamaan.

Ajattelen miestä nyt vieläkin, vaikka siitä on jo puolituntia. Iltapäivällä saapuva Kestävän Kehityksen (KEKE )työryhmä ei voi tarjota  tälle päivälle mitään, joka voittaa  tämän aamun. Tästä päivästä tulee vielä tosi erikoinen. Tunnen sen jo munaskuissani. Tervetulopuheeseen normaalisti  sujautettu pikku alkukevennyskin  ratkesi saman tien: Vanhalla kierrätyspäällystakilla voi saada aikaan virkistäviä hetkiä itselle ja ympäristölle

Kolme vuotta eläkkeelle. Edessä tuntuu siintävän mielenkiintoisia aikoja.


4 kommenttia:

 1. JR

  se ois vaan katellu yön NHL-tulokset.
  Ja Rinteen taikka Niemen torjuntaprosentit.
  Ei se mistään muusta kiinnostunut ole - paitti ehkä noista % % %....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin ensin, että tämä on nyt enthuastikko. Sitten hän kertoi olevansa oppilaitoksen entinen opiskelija.. Sillä perusteella ajattelin, että hän haluaa päästä aikuisviihdesivustoille

   Myöhemmin kuulin, että herrasmies oli käynyt kokeilemassa useaa henkilökuntaan kuulunutta, josko salasana irtoaisi, taikka edes avattu kone.

   Minun nuoruudessani tuonkaltaiset herrasmiehen puhuttelivat herraksi ja kysyivät, olisko antaa puuttuvaa markkaa veiviin, eli Gambiina - juomaan.

   Mies on pysynyt koko päivän mielessäni

   Poista
 2. Outo kohtaaminen.
  Minulla oli takavuosina tylsiä kohtaamisia kaupparatsujen kanssa. Mustekasettikauppiaat veivät lounaalle, hurjin innovaatio oli se, että ladatkaa koneille Skypet, säästäkää puhelinkuluissa. Tästä kuulokemikrofoni eur 55,45 alv 0%. Kivoin oli nainen, jolla oli napapaita ja virheetön hymyilevä hammasrivi.

  Ai niin, kerran tuli toimistolle mies, jolla oli profetia ja kyseli, että olemmeko uskossa.
  Se ehkä lähentelee kokemustasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeassa. Aamuinen kokemukseni oli hyvin uskonnollinen ja kummallinen. Ajattelin, että tämä on joku taivaan enkeli, taikka paholaisen sanantuoja tämmöisessä kummallisessa asussa.

   Minähän kirjoitin, että tästä päivästä tulee vielä hyvin erikoinen.

   Sitten jo kohta 150 ihmistä kuoli lento-onnettomuudessa keskellä Eurooppaa. Ei tämä mies mitenkään asiaa pyrkinyt ennustamaan, mutta aina minä nyt muistan tuon päivän. Silloin tämä kummallinen mies tuli luokseni ja silloin tuo lentokone putosi.

   Mitään muuta kovin raflaavaa ei sitten tapahtunutkaan

   Poista