Lepäävä silta

Lepäävä silta

torstai 29. lokakuuta 2015

Vastoinkäymisiä

Raskas päivä Juuttaalla on  kääntymässä yöksi

Päivän  aikana  minua on kehotettu  haistamaan   elintä, jonka nimessä  on viisi kirjainta. Päivän aikana opetuslapset kieltäytyivät opintoretkellä poistumasta linja-auton läheisyydestä kohteelle,  vaan reilusti antoivat toisen oppilaitoksen  opiskelijaryhmän  seurata koneen toimintaa ja kysellä koneen käyttäjältä  kommentteja.

Sen jälkeen opetuslapseni kyllä  ryntäsivät ensimmäisinä kahvipöytään ja pitivät huolen siitä, että saivat pullaa ja piparia. Kun  toisen oppilaitoksen  opiskelijat  pääsivät  viimein kahvin makuun, minun opetuslapseni  pöllivät liikelahjoiksi tarkoitettuja  muistitikkuja niin runsaasti, että  osa toisen oppilaitoksen  opiskelijoista jäi  ilman   lahjaa tyysti.

Contact Forumilla puhuneiden  työnantajien  puheiden aikana  nuoriso röhisteli ja tupakoi kuin aikamiehet. Työnantajat  kohdistivatkin  puheenvuoronsa toisen oppilaitoksen opiskelijoille, jotka esittivätkin  hyviä kysymyksiä ja olivat  kiinnostuneita  tulevista työpaikoista. Meidän  opiskelijoille ei  edes AY- liikkeen  edustaja osoittanut  houkutuspuheitaan. He ilmeisesti  hoksasivat, että tulevat hyvin toimeen ilman  meidän nuorisojäseniämme

No, omat opiskelijat eivät ehkä työpaikkoja  helposti  näiltä työnantajilta saa. Sillä tuskin on  suurta väliä,  sillä opiskelijani varmasti pärjäävät elämässä hyvin, Heilla on nyt  jokaisella monta muistitikkua  sekä jonkinlainen aavistus  siitä, miltä se viisi kirjaiminen sana voisi haista.

Eläkkeeseen  nyt tasan 2 vuotta. Huomenna  lähden Helsinkiin. Perillä mietin kovasti sitä, miksi se kaupunki on kaunis  ja sivistynyt ja nätti ja hieno. Ja miksi tämä periferia  on täynnä   peräkamarinpoikia ja geneettistä eroosiota

2 kommenttia:

 1. Hih, tuon saattoi arvata.

  Hyvää Helsingin reissua, elämyksiä, kokemuksia ja ajatuksia, joista toivottavasti kuulemme täällä blogissa.

  VastaaPoista
 2. " Perillä mietin kovasti sitä, miksi se kaupunki on kaunis ja sivistynyt ja nätti ja hieno. Ja miksi tämä periferia on täynnä peräkamarinpoikia ja geneettistä eroosiota "

  Sata vuotta sitten rakennettiin Helsinkiin ja moneen muuhunkin paikkaan komeita Jugend-taloja ja ulkomaalainen vieras saattaa nykyäänkin ihmetellä sitä, miten rikkaita ihmisiä maassamme näyttää asuneen. Asian kääntöpuoli oli äärimmäisen raaka kapitalismi, joka maksoi työn tekijöille vain pennosia ja jätti heidät hädän tullen turvaa vaille.

  Empä viitsi kehua Hesaa , samanlaisa ihmisiä siellä on kuin muuallakin suomessa.

  VastaaPoista