Lepäävä silta

Lepäävä silta

torstai 8. lokakuuta 2015

KyselyjäOvat koulutuskuntayhtymästä  kyselleet  kuulemma sitä, kuinka meillä on  tyhjiä petipaikkoja.

Onhan niitä. Ja aloituspaikkoja.

Jos olisin alikersantti Hietanen, pomppaisin  silmät ympyrkäisinä ylös ja karjuisin, että SE O ALKAN` NY, POJA ......

No,  kun olen iäkäs mies ja  maailmalla   noin 25 maassa  matkustellut, totean vain, että  mitä enemmän niitä tulee, sitä alemmas Perussuomalaisten kannatus vajoaa. Kun 1920 - luvulla USA: lainen  säiliölaiva haaksirikkoutui saaristomerellä, öljyn seasta  pelastettiin  ihmisiä  merestä ja kiikutettiin saunaan. Ongelmaksi tuli se, että  luotsien vaimot yrittivät  juuriharjalla saa  merimiehiä puhtaaksi, mutta eivät tienneet, että  moni   oli Alabaman poikia, eikä se väri niistä edes semmoisella  vehkeellä lähde.

Minäpä muuten pari vuotta sitten näin Levillä HULLU PORO - hotellin aamupalalla  miestarjoilijan, jonka sukujuuret näyttivät olevan  jossain Belgian Kongossa, mutta joka puhui upeasti kielenpäältä lapinmurretta.

Valtion poikaleirillä ollessani jouduin  ensimmäistä kertaa  tekemisiin  arabikulttuurin kanssa. YK- koulutuskeskuksen  esikuntalähettinä jouduin nimittäin monistamaan mustevahas- koneella  arabiankielen aapisia rauhanturvaajille. Mustetta meni  usein vähän liikaa ja arabian tekstin joukkoon tuli paljon ylimääräisiä kärpäsenpaskoja ja mustepilkkuja. Kukaan ei kumminkaan koskaan reklamoinut maanpuolustustyötäni. Myös toinen arabikulttuurin  työni meni ihan putkeen.

Rotaation aikana nimittäin etelästä vaihdettiin  usein koko pataljoona Suomeen ja  tilalle lähetettiin veres joukko-osasto . Arveltiin rotaatiossa usein, että  kotiin saapuvilla olisi  kovasti  eksoottisia tuliaisia, joita  ei haluttu  Vieremälle, Kiuruvedelle, Lieksaan, eikä Kuhmon perille levittää. Jokainen sinibaretti  tunki sen vuoksi Niinisalon  suurissa sotilashuusseissa  pieneen muovirasiaan pönä - näytteen.

Maanpuolustuksellinen tehtäväni oli sitten   polkupyörää ja postilaukkua apuna käyttäen toimittaa  600 miehen  internationaaliset paskanäytteet Lamelli- kasarmilta varuskuntasairaalaan. Se työ lopullisesti karaisi  minut  kohtaamaan arabikulttuurin  kaikissa tilanteissa ja vakavalla naamalla. Kerran tosin  on ollut vaikea paikka, mutta siitäkin selvittiin.

Oulun yläpuolella johkaannuin pizzapaikkaan, jonka nimi oli Danakil. Kaikkihan tiedämme, että se on supisuomalainen foksi, jonka laulaa Suomen suuri ikoni Tapsa Rautavaara. Semmoisen  ruokapaikan nimi pitää vaihtaa äkkiä. Pyhäin häväistystä.

Danakil on sitä paitsi Etiopiassa


1 kommentti:

 1. En minäkään osannut uutista kannatuslukujen muutoksesta mitenkään outoina pitää. Hallitusvastuu on monen puolueen kannatukselle kohtalokas, pois lukin RKP, joka porskuttaa aina, ja joka oli hiljattain lähes 40 vuotta mukana. Se onnistuu, kun sanoo "det passar", ja siinä sivussa saa jotain omia pikkuasioita läpi.

  Erityisesti hallitusvastuu toki nakertaa nykyvennamolaisia, kun humoristiset sutkautukset ovat menettäneet makunsa. Hallituksessa olo kun on sitä, että joillakin on asiaa ja pilli, jonka mukaan koreasti tanssitaan.

  Olen muuten ihmetellyt sitä, kun tietty porukka jaksaa vuosikymmenestä toiseen valittaa, että "joillakin keskusjärjestöillä on liian suuri valta, niin on kuin olisi valtio valtiossa", ja nyt sitten vallassa ollessa kuunnellaan koreasti ja sanotaan yllättävän keskusjärjestöpitoiset sanat. Tietysti aiemmin paheksuttu ja nykyisin toisteltu keskusjärjestö on eri, mutta väliäkö sillä: aito demokratia tuntuu saavan sitä kuuluisaa huutia, vai olisiko sittenkin vielä aiompaa demokratiaa - tiedä häntä.

  Mutta eipä mitään. Kannatan lämpimästi tulijoiden integroimista ja kouluttamista, sekä erityisesti työrajoitteiden poistoa. Aiemmin tulijoissa on ollut yrittelisästäkin porukkaa, jo kauan on ns. ketjuuntumaton pikaruokapalvelu ollut vierasperäisten yrittäjien hommia.

  Kun ensi kertaa kävin ulkomaalaisen omistamalla grillillä syömässä, olin hämmentynyt. Palvelu ja yrittäjälle ilmaiset tai hyvin pienikustannuksiset eleet (karkki lautasliinan päällä) saivat hämmentyneeksi - siihen kun ei kantasuomalaisten pitämillä nakkareilla ollut tottunut.

  Mutta palatakseni näihin kannatusasioihin. Pääpuolueella on demareiden ohella osana olla keinulaudan päässä, Aleksanteri Suuren porukka tuntuu olevan yhtä sitkeässä siinä laudan keskikohdalla nykyään kuin SDP ennen muinoin, mutta tosiaan tuo PS tuntuu nyt olevan kovassa kyydissä.
  Nykyistä PS, Kesk ja Kok hallistusta on kutsuttu nimellä perskeko.
  Herraisä, jos siinä olisi ollut kepun tilalla vasemmistoliitto...

  Kommentoija ei kuulu mihinkään puolueeseen. Kommentoijan itsekunnitoitus riippuu pääosin kolmesta seikasta. 1. Kommentoija ei värjää hiuksiaan. 2. Kommentoija ei ota lävistystä eikä tatuointia 3. Kommentoija ei liity mihinkään poliittiseen puolueeseen. Kommentoija korostaa, että nuo vaatimukset koskevat vain kommentoijaa itseään, eikä kommentoija arvioi muita henkilöitä näiden seikkojen perusteella.

  VastaaPoista