Lepäävä silta

Lepäävä silta

maanantai 12. lokakuuta 2015

Jääkukkia


Viikonloppuna   tatarpensaan juurakko oli puskenut  kosteutta  maasta ja vääntänyt lomalaisen  iloksi tämmöisen  kukkasen.

Jos ihmiskäsin ja 3 - D  printterillä olisi  ryhtynyt  muovailemaan tätä, luultavasti olisi tullut  susi tai ainakin  kovasti muovisen tuntuinen  tekele, josta olisi puuttunut tunne.

Olen siis lomalla. Meinaan viettää sen  aktiivisesti  ja monipuolisesti. Sunnuntaina aloitiu hulluttelun ostamalla semmoisen hihattoman toppaliivin. Herra Isä, että  arvelutta semmoisessa kuleksia ja ihmisten ilmoilla olla. Ajattelin kumminkin, että nyt on aika ryhtyä todenteolla toteuttamaan  kaikki pelot ja haaveet ja  uskalluksen  aiheet.

Loppukuusta menen katsomaan Helsinkiin A. Kiven kirjoittaman  näytelmän. Tämä urotyö kuuluu samaan sarjaan toppaliivin kanssa. Koululaitos onnistui aikoinaan tappamaan kokonaan ihmispoloisen kiinnostuksen Kalevalaan ja A. Kiven tuotantoon. Sitä minä pidän opetustoimen  paskamaisempana  temppuna. Nyt on sitten sydän syrjällään ja  mieli mustana yritettävä pohtia Nummisuutarin Eskon  toilailuja ja Veljesten   mölinää  kivenpäällä sonnilauman keskellä.

Meinaan minä muutakin repäisevää tehdä.

Työnantaja nimittäin kehui minua männä viikolla työpanoksestani. Tai oikeastaan  pari erkkaopiskelijaa  kehui. Jätkät saivat kirjallisen varoituksen, kun olivat uhanneet laittaa   opettajansa pilliruokintaa.

Kun miehiltä sitten oli kysytty, että  mikä on, kun ei  opiskelumaistu ja  miksei  kiinnosta  asetella pyöreitä kiviä esikunnan korsujen  pihoille, pojat olivat vastanneet , että  opettajat ovat perseestä ja opetus on perseestä . Oli kuulemma niin, että ruoka  ja allekirjoittanut ovat hyviä asioita. Muusista tulee parempi mieli  ja kuulemma  allekirjoittaneen kanssa  asiat sujuvat ja toimivat.

Melkoinen  Pyrhoksen  voitto se kumminkin oli, sillä perjantaina  päsähti  samalle porukalle  30  tuntia ruotsinkielen erityisopetusta  varsinaisen opettajan  tukena. Nyt on pakko jo laskea taso ja ryhtyä paskamaiseksi. Minä en kestä ja jaksa enää yhtään  lisää näitä palkkioita.

Kuusi ja puolipäivää vapaata. Pahus.. ja uhrasin nyt  siitä 15 minuuttia teille, eikä mitään takeita, kannaiko edes tämä.

ps.

Kuvan pitäisi aueta napsauttamalla  isommaksi

9 kommenttia:

 1. Upea kukka! Miksei meidän pihalla kasva tuommoisia? Ehkä siksi, kun tatarit saa sojottaa katkomatta niin kauan ku pystyssä pysyvät ja sitten maata kun eivät enää pysy. Pitäiskö panostaa puutarhanhoitoon? Tai ehkä pitäis edes käydä katsomassa joskus pihaa, että onko siellä jääkukkia...

  Ei yhtään yllätä tuo, että sun kans tulee paskahousutkin toimeen :) mieki saattasin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noiden poistaminen on vähän työlästä. Tuo jää juttu kyllä motivoi ensi syksynä poistamiseen, sillä tuo tulos pakkasöiden jälkeen on aika hieno

   Poista
 2. ...siis tulla toimeen sun kans. En paskahousujen.

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Hieno sana tuo hiusjää ! Ihan uusi minulle .

   Poista
  2. Hiusjää on tietynlaista jäätä, joka kasvaa tietyissä olosuhteissa lahoissa oksanpätkissä. Olen itsekin kuvannut sitä. Oletan siis, että tuo on hiusjäätä.

   Poista
 4. Kannatti se!
  Olenkin päätellyt, että sinä olet rehellisyytesi vuoksi tyyppien suosiossa. Ajattele, muusin kanssa samassa arvossa.
  Tasokasta lomaa ja repäiseviä irtiottoja. Niitä kyllä tarvitset, huh huh ruotsia ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruotsi ja sen suosio minua vähän arveluttaa. On aika haastava juttu se, uskon.

   No ainahan on nähtävä niin, että kehitys menee eteenpäin ja haasteet kovenevat. Kevätpuolella on ehkä yritettävä jotain vapaasti valittavan käytös- ja tapakurssin pitämistä.

   Poista
  2. No, se jos mikä on tarpeellinen kurssi.

   Satuin menemään tänään bussiin yhtä aikaa ison poikalauman kanssa. Kaikki muut rynnivät meikäläisen harmaapään ohi, yksi jäi kohteliaasti taakse. Sama näytti olevan meininki naapuribussinkin ovella, johon oli menossa vain nuoria, teinipojat edellä, sitten tytöt, somalityttö viimeisenä.
   Tämä on tietysti jo hienosäätöä, ensin ne sylkemiset ja v-sanat ym.

   Poista