Lepäävä silta

Lepäävä silta

torstai 22. lokakuuta 2015

Älämölö

SOME -maailmassa on syntynyt    kiihkeää keskustelua siitä, että maahanmuuttajien  kohdalla  kaikki uhraukset ja kustannukset  ovat kohtuuttomia ja  kauhistuttavia.

Joku nuori nätti naisministeri oli nimittäin ehdottanut, että näiden  turvapaikanhakijoiden liikuntatarpeita tuettaisiin 500 000 eurolla. Semmoinen  määrä rahaa on tavallisen ihmisen käsityskyvyn ulkopuolella. Käsitettäväksi se  muuttuu siinä vaiheessa, kun se  summa jaetaan 20 000 :lla ja vielä sitten vaikka 5  kuukaudella.

Se summa  on siis 5 euroa  per sälli per kuukausi. Halpa hinta, jos se  kaveri saadaan sillä hinnalla rauhalliseksi..

 Omat  opiskelijat juovat laskujeni mukaan  energiajuomia yksilötasolla noin 30 eurolla kuukaudessa. Halpa hinta sekin, jos sillä tavalla saadaan pidettyä nuoret miehet hereillä oppitunneilla. Nämä kustannukset ovat kuitenkin  viisinkertaiset näihin  liikuntarahoihin verrattuna.

Tietenkin, kaikkein halvin  vaihtoehto olisi vaihtaa nuoret sällit toisiin. Ummikot sisälle luokkaan ja  välitunnilla jalkapalloa pelaamaan. Domestic -sällit kasarmeihin ja laitoksiin

9 kommenttia:

 1. Ajatellaan toisinpäin. Jos täältä suomesta lähtee 20 000 nuorukaista vaikka maahan X.
  Tarjoaako se maa X 500 000 ekeä suomalaisten liikunta tarpeisiin ???

  Luulen ja väitän , ei tarjoa. Töihin laittaa savottaa tai kaivokseen.

  VastaaPoista
 2. Suomessa on lama . Johtuu holtittomasta rahan jakamisesta. Luullaan että sitä saa pankin seinästä .

  VastaaPoista
 3. Kuten anonyymien kommenteista hyvin voi päätellä, meidän kykymme rationaaliseen päätöksen tekoon on usein rajallinen.

  Uhraamalla edes 5 euroa uimahallilippuun taikka jalkapalloon, voidaan ehkä ehkäistä rikollisuutta, toimettomuuden hulluutta taikka muuta ei-sosiaalista käyttäytymistä.

  Yksi raiskaus tapaus maksaa helposti kaikkine kuluineen 10 000 -50 000 euroa.
  Yksi turvapaikanhakijan vankilavuorokausi maksaa meille noin 250 e.

  Jos piruuttaan kokeiltaisi sitä yhtä 5 euron uimahallilippua/ kk. Ei se anna, jos ei ota.

  Keskustelu viiden euron pizza -eväästä osuu muuten aika hyvin tähän samaan saumaan. On siis tyypillisesti kyse koiraverokeskustelusta. On kyse summista, jotka ovat kadun ihmiselle käsityskyvyn rajoissa.

  Keskustelu on syytä pitää myös irrallisena itse aiheesta. Minä en ottanut kantaa turvapaikan hakijoihin, en heidän määräänsä en myöskään heidän motiiveihinsa. Minä kirjoitin siitä, että 500 000 euroa on helvetin vähän rahaa tuollaiselle ihmislaumalle ja jos sitä yritetään pitää aisoissa muuten kuin piikkilangalla, näitä pehmeitä asioita on panostettava edes säädyllisesti.

  Voi tietenkin pyytää turvapaikanhakijalta, että kun meillä on niin helvetin vähän tätä rahaa täällä Suomessa, ja kumminkin haluttaisi tarjota teille 5 euroa uimahallilippuun kuukaudessa, niin voisitteko jättää esim. vaikkapa joka kuukauden kolmantena torstaina lounaan syömättä, niin sillä tavoin sitten säästämme tämän summan ja voimme sen teille tarjota.

  VastaaPoista
 4. Jos on todellinen hätä, ei panohommat ole ensimmäisenä mielessä.

  Miksi suomalaisen pitää aina tarjota ?
  Kyllä irakin pojilla on rahaa , puhelimet, netit , merkkivaatteet. Hyvin useat maahanmuuttajat olivat pukeutuneet kuin Bel-Airin prinssit konsanaan. Oli Cheap Monday -farkkuja, Abercombie-huppareita ja kalliita niittilippalakkeja. Kallis maku, muistan miettineeni.

  VastaaPoista
 5. Suomeen on äkkiä tullut kymmeniätuhansia uusia asunnon tarvitsijoita ja lisää tulee koko ajan.

  Silti EI KUKAAN, EI KUKAAN vaadi 30. 000 uuden asunnon rakentamista tai edes suunnittelua! Kaikki mahdolliset vapaat/vapautuvat vuokra- asunnot menevät pakolaisille ja asuntosijoittajat voivat periä kämpistään niin paljon kuin sielu sietää. Sossu/valtio maksaa yksiöstä vaikka 1500€/kk, jos kyseessä on pakolainen.

  Karjalaisille ja petsamolaisille osoitettiin vain maat mihin rakentaa, mutta näille nykyisille pakolaisille pitää olla täyskattaus. Televisiot, netit, älypuhelimet, kalustettu asunto ja kodinhoitajaa ja neuvojaa vuosiksi eteenpäin. Mahdollinen työnteko (10- 20% aloittaa) alkaa sitten joskus 3- 10 vuoden kuluttua.

  VastaaPoista
 6. Olen tutustunut tähän pakolaisilmiöön jossain määrin ihan henkilökohtaisella tasolla.

  On totta, että he ovat tulleet paremman elämän perässä. Semmoisen elämän, että ei tarvitsisi miettiä, että mikähän asemiesryhmä ja millä nimellä tulee seuraavaksi ja pakottaa joukkoonsa.

  Silti on totta, että jotkut opportunistit saavat melko mukavasti yhteisistä rahoista ihan itselleen tästä kriisistä.

  Vertaus karjalaisiin ja petsamolaisiin ei ole oikein relevantti. Suomi oli tuolloin kehitysmaa.

  VastaaPoista
 7. Mitä me nyt tehtäisii , jos isät olisivat 1939 lähteneet karkuun paremman elämän perässä ?
  Siperiassa oltaisiin koko suomen kansa.

  VastaaPoista
 8. Kunnioitettu anonyymi,
  isillämme oli sikäli helpompaa, että rajan yli vyöryvä puna-armeija oli varsin selkeästi koko kansan vihollinen. Jopa vasemmistolaiset lähtivät torjumaan tuota härskiä offensiivia.

  Nykypakolaisilla tilanne on monisyisempi. Heillä on tilanne se, että eri ryhmittymiä on pilvin pimein.

  Suomessa, joka oli kehitysmaa vuonna 1939, oli kuitenkin jo reilussa 20 vuodessa vakiintunut yhteiskuntajärjestys, demokratia. Sitä oli helppo lähteä puolustamaan.

  Lähi-idässä puolestaan ei ole demokratiaa ollut. Heillä ei ole kannatettavanaan mitään yhteiskuntajärjestystä. Heitä ovat hallinneet erilaiset diktaattorit.

  Jos Suomesta olisi tullut kuningaskunta itsenäistymisvaiheessa, saattaisin ymmärtää pointtisi.

  VastaaPoista
 9. Stalin ajatteli myös , että suomi kehitysmaa. Vaan ei ollut . Ei tullut Stalinille paraatia Helsingissä.

  VastaaPoista