Lepäävä silta

Lepäävä silta

perjantai 15. toukokuuta 2015

Kuningas on pois
Hiljaisuus masentaa. Tiedätte mitä tarkoitan. Kun  on kiirettä ja  vieläkin suurempaa  kiirettä, ja kun kaiken aikaa  voi käyttää vanhaa Vietnamin sodasta peräisin olevaa sanontaa, on ahdistavaa katsella, miten  ympärillä kaikki muuttuu.

En ole  saanut aikaan mitään luettavaa, koska  mitään kerrottavaa  ei ole ollut. Amerikkalaisen sotilaan  kauhistus oli  tietenkin se, jos  trooppisissa  olosuhteissa paska iskee  ilmastointilaitteen tuulettimeen.. Kylmässä Suomen keväässä  ongelmat ovat vähän toisenlaisia.Eikä niistä nyt voi puhua.

En ole katsonut minuuttiakaan jääkiekkoa. Ja jos jalkapalloväkivalta  todella on pesiytynyt uutisten kertomalla tavalla kotoisiin  sarjoihimme, minä lopetan senkin  kuuntelemisen.

Aamulla ilmoitettiin, että Kuningas on kuollut. Se ei  mielialaa juuri nostata. Tiedämme, että eräs blues-aikakausi on  peruuttamattomasti ohi. Työpaikalla on  eläkeläiskeräyksiä. Rahaa kuluu. Olen ryhtynyt  boikotoimaan niitä. Minua  surettaa, kun parhaat kaverit lähtevät. Työmäärä lisääntyy, enkä ole vielä oppinut sitä  viisasten kiveä, kuinka  ryhydytään liukenemaan vastuusta  ja viimeiset pari vuotta  vain  oleillaan ja käpsehditään. YT - neuvottelut ovat taas käynnissä. taukoa oli  muutama kuukausi  edellisistä. Tällä kertaa minä en ole päässyt viisastelemaan heille, enkä ole päässyt esittämään työlainsäädännön  pirullisuuksia.

No, jotain hyvääkin on sentään tähtäimessä. Otin itselleni  viikon loman. Olen ryhtynyt mellastamaan  naamakirjassa.  Olen tehnyt puutarhahommia ja nauttinut  paljon. Tekemiini linnunpönttöihin  on  löytynyt asukkaita.  Ja mikä parasta  työpaikan asiakkaat  lähtivät  keskiviikkona ja saapuvat takaisin  joskus elo-syyskuussa. Olen kirjoittanut  myös  skenarioita siitä, millaista elämä olisi ollut, jos  joskus olisi  joku asia ollut toisella tavalla. Olen siis pystynyt jonkun lauseen teiltä salassa kirjoittamaan.

Huomenna ryhdyn tekemään juhannussahtia. Vo siitä tulla Indian Pale Aleakin, mutta totuden nimessä on sanottava, että sillä asialla ei ole suurta väliä.

Upotuksessa  esiintyy Kuningas jossain Afrikassa. Minusta meno on hulppeaa ja rytmikästä. Tarttuvaa, voisi oikeastaan  sanoa. Ja mikä parasta, blues on elämää.

Tai, oikeastaan, tietenkin, elämä on bluesia . Noinhan se menee

4 kommenttia:

 1. Zairen Kinshasan konsertista tuo on, sitä usein kuuntelen. Äijä oli silloin ehkä parhaassa vedossaan. Konsertti oli osa Rumble in the jungle hulabaloota, Alin ja Foremanin taistoa nyrkkeilyn raskaan sarjan maailmanmestaruudesta.

  Blues Boyta kävin Kulttuuritalolla katsomassa vuonna 1981

  VastaaPoista
 2. Minä olin jossain muualla aina kun BB K oli Suomessa. Hänen kanssaan kävi samoin kuin kaikkien suurten rakastettujeni. Olin väärässä paikassa väärään aikaan ja kaikki oli aina vuosiksi ohi.

  Blues Boy ja tulipalosta pelastetty kitara, Lucile, siinä elämä ja maailma.

  MInulla oli työkaveri, hiljainen poikamies, joka ei koskaan oikein sisintään paljastanut. Asui äitinsä kanssa maatilalla ja teki opettajan töitä hiljaa ja tunnollisesti. Erään kerran jossain reissussa, 15 vuoden tuntemisen jälkeen, linja-auton takapenkillä, tämä perämetsien mies luettelee radiossa kuullun blueskappaleen esittäjän , päivämäärän, levyn ja kanssasoittajat.

  Kävi ilmi, että kaverilla on kotona vinttikamarissa 800 levyn blueskokoelma..

  Blues on elämää. Onneksi kuninkaan musiikki on edelleen keskellämme

  VastaaPoista
 3. En ole minäkään katsonut jääkiekkoa syystä siitä, ettei kiinnosta. Hallussani on sen sijaan kymmenkunta B.B. Kingin äänitettä, joista monista olen nauttinut hyvin paljon. Näin herkällä hetkellä tulee mieleen, kun kuningas esiintyi Pori Jazzissa kai joskus 1980- luvulla, ja esitystä näytettiin jommalla kummalla tuolloin olemassa olevista tv-kanavista.
  Siistiin pukuun pukeutunut bluesmies kuuluisa Lucille-kitara sylissään kertoi sydäntäsärkevästi tieskuinkamonetta kertaa rakkaastaan, joka oli tehnyt oharit tai jotain, ja edesmennyt äitini, joka ei bluesia suuremmin arvostanut, ihmetteli, että onpa miehellä totisesti asiaa. Se teki häneen vaikutuksen (siis äitiini).

  Vanhahan tämä suurmies jo oli. Kuulemma itse Yhdysvaltain Presidentti on esittänyt surunvalittelunsa.

  VastaaPoista
 4. Äijä, blues on aina täynnä asiaa. Siinä Charles Plogman ja Kake Randelin kalpenevat. Blues laittaa jalan väpättämään ja mielen se piiskaa mielettömään laukkaan.

  Vähän samalla tavoin kun Bachin , D- molli fuuga, Se Bachin fuuga on vain niin peijoonin siistiä verrattuna tähän räkäsen kitaran vongutukseen. on tosin myönnetttävä, että varmasti myös Bach aikoinaan yritti tulkita elämää

  VastaaPoista