Lepäävä silta

Lepäävä silta

tiistai 9. elokuuta 2016

Tuomiosunnuntain aikaa


Pitäisi taas aloittaa nuorison sivistäminen kohti aikuisuuden  portteja. Alkamassa on  viimeinen, tai  toiseksi viimeinen lukuvuosi.  Ihan kohta  yksikön johtaja kokoaa laumansa käskynjakoon. Pennut saapuvat vasta torstaina. Joukko näyttää sangen lupaavalta . Mukana ei ole ketään
toni väinö sebastian mäkäräistä. Ei myöskään yhtään nico c:llä kaveria.

On siis  olemassa sangen korkea ennustearvo sille, että he menestyvät opinnoissaan hyvin ja  löytävät paikkansa työelämässä. Toni - väinö - sebastian - kavereiden  suuri ongelma nimittäin on se, että etunimen antajat ovat usein  siirtäneet geeninsä ja kasvatustavoitteensa  nuoreen mieheen.

Mitro Repo on sinnitellyt työelämässä värikkäiden  otsikoiden saattelemana. Nyt hänet on saateltu  työelämästä työttömyyden pariin. Sellainen  lähentää pappissäätyä kansaan, luulisin. Lukijoiden on kuitenkin  syytä muistaa, samoin kuin Mitro Revonkin, että  pappeudesta  häntä ei ole erotettu, eikä oikein voidakaan  erottaa. Sen työnantajan palveluksessa hän on ja pysyy.

Minä menen kuuntelemaan  esimiehen  lukuvuoden avausta. Lukuvuosi ei  ole  synkronissa  kirkkovuoden, eikä tavallisen vuoden kanssa. Lukuvuoden  tuomiosunnuntai on nyt. Vasta toukokuussa lukuvuoden adventtia ja joulunodotusta juhlitaan.

8 kommenttia:

 1. Jr
  Tervetuloa taas kuolevaisten joukkoon tummaan!
  Millä laitumilla ja viheriöillä lienetkin kesän palloillut ja keisaroinut?

  VastaaPoista
 2. Mie retkeilin saaristossa, join olutta ja huidoin tikun nokasta valkoista kohti reikää.

  Viimeisen viikon seurustelin Joensuun miesten ( 3 v ja 1 v)kanssa. Vilkkaita karjalaispoikia kumpikin.

  Nyt mie ryhtään raikkain mielin kohti siintäviä opetussuunnitelma-vuoria. Niiden huiput on asetettu taas jonnekin jumaluuden tasolla. Uusien asiakkaiden kyvyt ovat vielä arvoitus, mutta minulla on kuitenkin aavistus siitä.......

  Joten, mie kokeilen taas, josko tämä homma maistuisi. Tämä bloggaaminen

  VastaaPoista
 3. Sir Robert, mukava nähdä sinua täällä. Poissaoloni aikana olen käynyt vilkuilemassa, ja olen varovasti palailemassa takaisin tänne blogosfääriin.

  Minulla oli tänä keväänä ammattikoulusta valmistunut nuori mies töissä tuossa männä viikolla. Laittoi laatat residenssimme keittiön ja ulkoeteisen lattiaan, kun itse en ole ennen laittanut enkä vaivojeni vuoksi kehtaa opetellakaan.

  Jos siitä jotain voi päätellä, niin ammattikoulusta tulee sikses asiallista porukkaa. Homma kävi ja jälkikin oli ihan minulle kelpaavaa. Kaveri myönsi olevansa tyvessä, ja minä sanoin että sieltä kaikki lähtee. Muunlainen oletus on epärealistista.

  Näillä sanoilla toivotan sinulle hyvää alkavaa opetusvuotta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyviä poikia kaikki .... olet oikeassa. Ja mitä tulee taas paluuseeni, olen sen suhteen vielä hieman epäilevä. Mielessäni on kuitenkin niin paljon sammakoita ja muita päätäni kiehuttavia asioita, että luultavasti ainakin muutamaksi päiväksi riittää kirjoittamista

   Poista
 4. Tervetuloa takaisin! Viihdyttäviä kirjoituksiasi odotellutkin. Jaksa jatkaa!
  t. Igelskott

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tervetulotoivotuksesta. Siili on mainio eläin, Siilinjärvi mukava taajama ( olen ostanut Seppälän myymälästä kauluspaidan tarpeeseen).

   Usein Siiliin törmää myös Metrossa, jossa kuulutetaan " Igelskottvägen " . Aseman vieressä oli ennen ravintola, jonka nimi oli Siilinpesä. Liekkö enää hengissä semmoinen.. Mukavaa joka tapauksessa, että kirjoituksia on odotettu

   Poista
 5. Lisään vielä ettei asiantuntijoiden tarvitse kommentoida; siili on ruottiksi igelkott, mina olen Igelskott.
  Ja kyllä, Siilinpesä Igelkottsvägenilla on edelleen hengissä.

  VastaaPoista