Lepäävä silta

Lepäävä silta

sunnuntai 28. elokuuta 2016

Veera, Delfi, Leevi ja Eevert

Olen  euforisena ja elämää nähneenä  riemuinut koko illan ja yön. Ihmisyhteisön kummallisuuksille ei näytä loppua näkyvän. SOTE - uudistus hinkkautuu hiljaa etennpäin. Maassa on  kymmeniätuhansia  turvapaikanhakijoita ja  satojatuhansia työttömiä.

Media on ottanut kuitenkin lemmikeikseen  muutaman  vedessä uivan nisäkkään. Media on  suoltanut koko vuorokauden kuvasarjoja, joiden dramaattisuus on samaa luokkaa, kuin että maan hallituksen  jäsen olisi salamurhattu taikka sota  naapurivaltiota vastaan syttynyt.

Puheenvuoro on annettu ihmisille, jotka ovat marginaalissa ja vieraantuneet elämästä.

Minä itse pidän  kauhistuttavana asiana  sitä, että noin iso meressä elävä  laji valjastetaan  ihmisen pälyiltäviksi  altaaseen. En ole heitä koskaan käynyt Tampereella katsomassa. Ei kiinnosta  sellainen sirkus. Minusta on hyvä, että delfiineistä päästiin eroon. Olisi  ollut ihan  siedettävä ajatus sekin, että ne olisi laskettu vapaaksi jonenkin Välimeren kolkkaan. Tietenkään ne eivät olisi  vankeuden jälkeen enää osanneet  saalistaa, eivätkä olisi hengissä pysyneet, mutta olisi se kuolema ollut  ainakin säädyllinen.

Kreikkalainen eläintarha kuulostaa yhtä mukavalta kuin irlantilainen  raittiusseura. Vähän siis ahdistavalta.

Miksi siis media on ryhtynyt  nostamaan tätä kummallista  siirto-operaatiota ykkös-uutisekseen? Ilmeisesti  siksi, että parempaakaan ei ole. Ilmeisesti siksi, että lehdistön ja Yleisradion piirissä on havaittu  tiedonvälityksen muuttuminen ja oma marginaalinen rooli siinä. ALMA-MEDIA on tietenkin aina harrastanut tätä. Suuri kummastelun  aihe on Yleisradion  kiinnostus tämän luokan  tapahtumaan.

Delfineillä on siis söpöt ihmismäiset nimet. Samaan aikaan  suuret massat antavat lapsilleen koirien ja kissojen nimiä, sikälis kun eivät  löydä sopivaa julkkista tai räppäriä lapsensa nimen esikuvaksi. Ilmiö on tietenkin ikiaikainen. Ilmari Kianto kirjoitti jo  asiasta aikoinaan seikkaperäisesti.

No, ensi vuonna Suomeen saadaan oikeita Panda-karhuja  15 vuoden  vuokrasopimuksella. Mahtaako tuo eteläpohjalainen pikkukaupunki  tajuta, minkälaisen härdellin se saa aikaan. On puhuttu 15 hoitajan tuomisesta Kiinasta.. Minua kiinnostaa se, kuinka monta kymmentä vartijaa ja turvamiestä sellainen toiminta työllistää ?

2 kommenttia:

  1. Joo, pitivät metakkaa että delfiinien pito on rääkkäystä - nyt ovat ilosia, ku saivat ne pois, ties mihin rääkkäysloukkoon Kreikkaan. Mutta kaikki on hyvin kun oma pesä on siivottu, viis siitä miten eläimet oikeasti kärsii.

    Ja joo, oon kiinnittäny huomiota kans siihen, että nykyään ihmisillä on eläinten nimiä ja eläimillä ihmisten. Koiralla, nimeltään Pertti, on isäntänä poika nimeltä Nino.

    VastaaPoista
  2. Asiaan löyhästi liittyen.......kun Pandat Suomeen saapuvat, niille luonnollisesti järjestetään nimiäisjuhlat ja sitä ennen on julistettu luonnollisesti nimikilpailu eläinparkojen inhimillistämiseksi.

    Oma ehdotukseni on seuraava: Olkoon poikapanda Veetrikki ja tyttöpanda Eunice. Luovuuslähteenä olen käyttänyt VAUVA - lehden keskustelupalstoja

    VastaaPoista