Lepäävä silta

Lepäävä silta

perjantai 25. syyskuuta 2015

Viivästyneet opinnot

Opiskelija soitti edellisestä elämästäni. Hänellä oli  edelleen   kova hinku päästä AMK- insinööriksi, mutta opinnot olivat venyneet. Hänestä ei  oltu  kuultu mitään  yli vuoteen, kunnes sitten äkkiä  hän otti yhteyttä ja ryhtyi selvittämään sitä, mitä kaikkea muut ovat tehneet hänen poissa ollessaan.

Nyt hän  siis halusi tietää mitä kaikkea  minun  opetustani on livahtanut ohi .

No, huomasimme   heti, että sitä opetusta oli luiskahtanut hänen ohitseen jo ennen kuin hän oli  poissa olemaan ryhtynyt. Huomasimme, että sitä oli ihan  kunnolla sitä rästihommaa.

Kyselin  häneltä syytä, miksi näin oli päässyt käymään.

Hän sanoi, että hänellä on asiasta lääkärintodistus ja jonkun neurologin  todistus sen lisäksi.

Sanoin, että jaahas... Onko vakavaakin tautia ?

- Ei pysty  keskittymään ja  lukemaan

- No sitä on aika paljon liikkeellä.

- Ei kun tämä johtuu ilmastointilaitteesta.

- Ilmastointilaitteesta ?

- Niin. Se vuotaa autossani. En pysty keskittymään.

- Vuotaa autossa ?  .... Luetko tentteihin autossa ?

- Ei, kun tota,, se vuotaa se ilmastointilaite semmoista kaasua auton sisälle ja  se vaikuttaa  keskushermostoon. En pysty keskittymään.

- Nytkö se laite  on korjattu ?

- Ei, kun mä tyhjensin sen laitteen siitä  kaasusta. Mulla on siitä neurologin  lausunto, siitä kaasusta, että se vie mun  keskittymisen.

- Aha ...Mites KELA ?

- Ei ne usko. Kinuavat opintotukea pois.

- Onpa kumma. Luulis niitten nyt yhtä neurologia  uskovan.

- Että saanko mä nyt niitä korvaavia tehtäviä ?

- Ei se nyt taida ihan korvaavilla tehtävillä  mennä. Annan sulle  yhden kirjan nimen. Hae se korkeakoulukirjastosta ja lue. Ilmoittaudu sitten  tenttiin. Saadaan  tuo homma liikkeelle. Katsotaan sitten niitä tehtäviä sen jälkeen, kun ensin laitetaan alulle  tämä juttu.

- Millä vehkeellä sinä nyt sitten ajat ?

- Sillä samalla  autolla. Otin pois koko kennon ja laskin kaasut ja nesteet pois. Tulppasin putket  puutapilla umpeen. Haastan maahantuojan oikeuteen. Mitähän tämmöinen menetetty  opiskeluvuosi  on  rahassa. Ne saa tämän kyllä korvata.

Paha sitä on ihan  rahassa arvioida, sanoin  nuorelle miehelle.  Riippuu siitä missä kohtaa ihmiseloa se menetetty vuosi on. Tuossa sinun iässäsi se on kyllä kaikkein arvokkain, joten kannattaa  hinnoitella se  ihan tappiin.

3 kommenttia:

  1. Niinhän se on, että lähtökohtaisesti kaikelle on löydyttävä syy ja maksaja.

    Se vain on harmi, ettei korvaukseksi voi saada opintopisteitä, ja tuo on varmaan seuraava epäkohta, johon jokin etujärjestö puuttuu.

    VastaaPoista
  2. Absurdia touhua! Jotenkin hellyttävääkin - nyt kun olen jo levännyt 5 vuotta eläkkeellä eikä asiakkaat olleet minulla keskimäärin niin ... hmm "haastavia" kuin sinulla!

    VastaaPoista