Lepäävä silta

Lepäävä silta

torstai 17. syyskuuta 2015

Epätoivoinen yritys

Huomenna AY -liike tekee saman jutun, jonka Jaakko Tepon  sankari tekee Hilman ja kravattisonni Laukkasen häissä: se pieraisee kostoksi.

Asia näyttää jäävän tuhnuksi.

On kylmää ja sataa. Viinaakin pitää massoille saada, joten  ALKO on kiinni perjantaina 11-13. Herrantettas sentään. Kuka siihen aikaan  viinakaupassa  vierailee ?  Kuka on nyt se kansanosa, johon  tämä  pikkupieru osuu ?

SOK tavaratalo kertoi minulle kauniin neitokaisen suulla, että lehtorin ei ehkä huomenna kannata tulla kauppaan klo 11 -13, sillä silloin meillä  on  pari kassaa vähemmän toiminnassa ja kassalla saattaa joutua jonottamaan  muutaman minuutin. Minä hymyilin ja sanoin, että ei haittaa. Minun nuoruudessani  jouduin  usein odottamaan   porsaankyljyksiä jopa 8 kuukautta. Sen verran siihen menee kun sika kasvaa lahti-ikään

Minä ainakin olen  huomenna töissä. OAJ :n isäaurinkoinenkin  on ollut hiljaa ja tässä korttiringissä moni muukin  AY - pomo  sanoo " sökö". Pojilla on aika onnettomat persekortit ja viimeisen viikon aikana pintaan  on kääntynyt hempulia ja  ikävän näköistä hyppysuoraa. Väriä ei näy kuin  pomojen  punoittavissa niskoissa.

Pennut piti lähettää kotiin. Eivät pääse enää huomenna , kun junat ja bussit takkuilevat, eikä me otettu sitä riskiä, että lauma 16 vuotta vanhoja  sähkötupakka- kokeilijoita  jäisi viikonlopuksi asuntolaan ilman ruokahuoltoa ja valvontaa.

Huomenna on siis  hieno ja rauhallinen  työpäivä. Upeaa. Hienoa AY- liike.

 Keep on rolling !!!


1 kommentti:

 1. Minä olin tänään töissä, ja mietin tätä ay-asiaa.

  Ei sitä voi oikein väheksyä. Moni meistä olisi ilman tätä toimintaa sitä toista jokakodin kirjaa siteeraten palailemassa huomisiltana virsut jalassa saunassa.

  Nyky-ay on toki kaukana alkuperäisestä. AKT ja Metalli ärisevät, ja naisvaltaiset kärsivät. AKT on sunnuntaisinkin hommissa, Metalli ei niinkään. Rakennusporukka meni jo virolaisille.

  Pastoriystäväni sanoi suuren viisauden: Ihmisen tulisi paitsi elää palkallaan, myös tulisi hänellä olla mahdollisuus silloin tällöin virkistäytyä hyvin mielin.

  Yrittäjienkin.

  Sitä minä kannatan. En tiedä, onko se ay vai joku muu, joka sen mahdollistaisi, mutta se olisi, pahus, oikein.

  VastaaPoista