Lepäävä silta

Lepäävä silta

keskiviikko 9. syyskuuta 2015

Veivät lomapäiviä ....

Hänkkyräliitot saivat aikaan omalla  rähjäämisellään sen, että  hallitus ryhtyi  itse  lainsäädännön avulla muuttamaan työehtoja ja etuisuuksia. Näyttää siltä, että  lomaltapaluuraha on ainoa  AY- liikkeen kynsiin jäävä  asia. Ja se, että kun  lentää pellolle, ei tarvitse mennä heti TK:n  luukulle kärvistelemään, vaan voi leikkiä vielä työssä olijaa  puoli vuotta ja käydä työterveyden palveluja käyttämässä, jotta kaverit ei pilkkaa ja kummastele ja luulevat asianomaisen vieläkin työn syrjässä kiinni olevan.

Aika hiljaa  on ay - liike ollut pakolaisista. Ei oikein nyt osata asettaa sanoja niin, ettei niihin kompastuisi.

Minulta vietiin  8 päivää lomaa. No kesän 2016 lomat pyörivät normaalisti, sehän  on selvä. Kesällä 2017  oppitunnit päättyvät  toukokuun 20 päivä, osapuilleen.  Uudestaan homma pyörähtää käyntiin tuossa 10 elokuuta. Minulla on se väli lomaa opiskelijoista. Se riittää ihan hyvin minulle. Suurin kuormitustekijä on pois.

Kesällä 2018  sitten lomaa piisaa ja piisaa ja piisaa ja piisaa, jos hengissä ollaan.  Tällä kertaa ei siis  osunut kovinkaan pahasti allekirjoittaneeseen. Kokonaistyöaika - järjestelmä on mukava ja  upea  systeemi, jossa   työt voi säädellä aika hyvin.

Mukavampaa olisi ollut se, että yhteiskuntasopimus olisi syntynyt. Iltapäivälehtien rääpimisestä huolimatta on todettava, että yllättävän vähällä  tällä kertaa päästiin tästä ongelmasta. Ammattiyhdistyksellä on edessään kuitenkin paljon suurempia  ongelmia. Ne ongelmat puhuvat vierasta kieltä  ja haluavat tehdä töitä millä tahansa ehdoilla. Näemme vielä mielenkiintoisen talven ja kevään, ennustan mä

2 kommenttia:

  1. Huomioita:

    - Loppiainen ja helatorstai ovat olleet meikäläisellä tavallisesti työpäiviä vuodesta 1996 lähtien. Uusilla säädöksillä ei vaikutusta, paitsi jos laki kieltää noina päivinä kirkonmenoja pitämästä.
    - Ensimmäinen sairauspäivä palkattomaksi? Siinäpähän menee. Jos se on sama kaikille, niin ok.
    - Ylityökorvauksia en ole saanut sitten vuoden 1994, joten ei vaikutusta. Sunnuntait ovat pääsääntöisesti työpäiviä, ylityökorvauksia ei ole näissä hommissa. Ei vaikutusta.

    - Lomaleikkaukset osuvat kohdalle kyllä. Mitähän se meilläkin mahtaa säästää? Ei meillä ole sijaisia palkattu lomille tai vapaille enää vuosiin, ollaan tehty toistemme hommat toisen ollessa lomilla tai vapailla. Se näkyy "asiakkaille" siten, että ihan aina ei ole se "oma" saatavissa, mutta pätevä tulee tekemään hommat aina, toisin kuin ennen.

    Lisäksi pyhätilaisuuksien ajat on em. pyrkimyksen vuoksi porrastettu, joka joitakin "asiakkaita" ärsyttää. Mutta tämä on siksi, että sijaisia ei tarvitsisi palkata. Katson, että on kohtuullista, että kanttoritkin saa olla kotona yhden viikonlopun kuukaudessa. Siitä edestä teemme ainakin meillä nämä vapaat "sisään" muina pyhinä ja lauantaina.

    Pidin takavuosina tavoilteltavana 38 päivän lomaoikeutta. Kaksikos kertaa se kerkesi olla, ja jos nyt maamme pelastuu sillä, että sitä leikataan niin anti mennä vaan. Sen verran voin osallistua.

    Minulla olisi vielä tosi hyviä lisäehdotuksia:

    - Tulo kuin tulo, sama vero. Jos tienaat 100 000 töistä, maksat saman veron kuin jos tienaisit 100 000 sijoituksista ja osakkeista tai vuokratuloista. Tai vaikka päin vastoinkin. Jos tienaat 100 000 osakkeilla, koroilla tai vuokratuloilla, niin maksat samat verot kuin töistäkin. Sopii mulle, joka olen melkein siinä luokassa, jota ent. ministeri Rädyn mukaan ei oikein ole olemassakaan.

    Toteamus:

    Nallekarkit ei mene koskaan tasan. Yrittäjänä ollessa sai tuloja, jos kassaan tuli enemmän rahaa kuin siitä meni. Tunsin yrittäjiä, jotka lopettivat työnteon ennen 50. ikävuottaan, pärjäilivät siihen asti saamillaan. Tunnen yrittäjiä, jotka saavat tuskin elantonsa hommastaan.

    On monia ihmisiä, joista ei ole minkään sortin yrittäjiksi. Siitä seuraa vain murhetta, itkua ja hammasten kiristystä. Lukeudun itse niihin.

    Julkisen sektorin leipä oli ennen pitkä ja kapea. Nykyisin vain kapea, mutta onpa leipä kumminkin. Pituus ei ole enää missään taattu, joten hellurei vaan.

    Maailma muuttuu, sille ei mahda mitään. Ennen saattoi moni asia olla paremmin, mutta kun sitä aikaa ei enää ole. Eipä siinä, metri kerrallaan eteenpäin.

    Niin kauan kuin palkallaan elää, vaatimattomastikin, niin asiat on kohdallaan. Muistan kyllä sen, kun palkalla ei elänyt, se söi miestä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä kirjoitus. Olen samaa mieltä kanssasi . Ei tässä isoa hätää vielä ole. Näiden leikakusten kanssa kyllä selvitään

      Poista