Lepäävä silta

Lepäävä silta

sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Sataa taikka paistaa


Sataa. On siis tehtävä asioita, joita sadepäivänä normaalisti tehdään. On luettava kirjoja, siirrettävä valokuvia  ulkoiselle kovalevylle ja mietittävä, miksi tämäkin kesä näyttää jotenkin  kiihtyvällä vauhdilla syöksyvän kohti syksyä. Omituista.

Aloitin  eilen merkillisen kirjan.  Sen on kirjoittanut  amerikkalainen  John Williams. Kirjan nimi  on Stoner. Kirja kertoo William Stonerista, joka kasvaa Yhdysvaltojen  Keskilännessä maatilan poikana, mutta hylkää juurensa ja elää hiljaista  yliopisto-opettaja elämäänsä. Avoituminen parempiin piireihin ei tuo onnea ja työpaikallakin hänet yritetään  nujertaa.

Olen vasta siinä vaiheessa, jossa Stoner kertoo kandivaiheessa  lopettavansa maatalousopinnot ja keskittyvänsä kirjallisuuden  opiskeluun.

Kirja on surumielinen  kertomus, joka saa monessakin mielessä ihon kananlihalle. Olen vasta alussa, mutta niin on tämä sadepäiväkin.

Eilen syntyneen lapsenlapseni elämän  toinen päivä on sateinen ja harmaa. Hänen  elämänsä jakautuu  sateen ja auringon suhteen  nyt  tasan puoliksi. Tämän Stonerin elämä tuntuu olevan pelkkää  pilveä ja harmautta. Oman elämäni  asioita  edelleen  pohdin ja mietin. Se tuntuu vaikealta.

Ehkä lähden silti sateen joukkoon  golfkentälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti