Lepäävä silta

Lepäävä silta

lauantai 27. kesäkuuta 2015

Arvinsalmen takainen onnen maa alkaa Kivisalmen tansseista


Kävin retkeilemässä  ATTENDO : n vahvoilla toiminta-alueilla. Kuvassa olemme jo poistumassa  Onnen Maasta kiireen vilkkaan. Koska Kivisalmessa  ei ollut mitään erityisen  vilkasta toimintaa, jatkoimme matkaa ja menimme  katsomaan Joen kaupungissa olevaa  pienokaista, josta  Whats Up-  ja  Gmail- tähdet ovat  meille kertoneet ja  ilmoittaneet. Arvinsalmesta  kävi tiemme siis ARVON luokse. Kuten kuvasta ilmenee, matkaseurana oli Y-mies. 

Naapurikunnan Tokman  oli  sangen mielenkiintoinen paikka.  Yhtäläisyydet Helsingissä  sijaitsevan  sisarkaupan kanssa olivat hyvin viitteellisiä. Luulisin kuitenkin, että Stocmanniltakin saa olutta. Ulkona  päivää viettävä tumma heimo   seurusteli  vilkaasti asiakkaiden kanssa. Erityisesti minua huvitti  kommentti, jossa pidettiin 13 euron  paistinpannua  kalliina, varsinkin kun samaan hintaan  ei  saanut  siankylkeä kiloa. Nämä tumman heimon jäsenet  siis pitivät suuresti sianlihasta. Heiltä olisi  saanut myös  karhean  Volvo v -70 - kulkijan , joka jaksaa  kahden hevosen kärryä vetää  Lahden Jokimaahan  ja takaisin .

Mentiin siis Joen kaupunkiin. Pidin pientä miestä sylissäni 10 minuuttia ja liikutuin asiasta niin paljon, että söin ROSSO- ravintolassa  rullalle käärityn  pitsan.

Kimmelin edessä oli tanssikenkiä myyvä  humanteri pakettiautossaan. Siitä tiesi heti, että se ilta on pilalla. Parketilla on Fusku- Jive-narsistien kokoontumisajot. Sekaan ei ole  tällä taidolla mitään asiaa. Käytiin asia toteamassa. Y- mies kesti  10 minuuttia. Minä olisin ehkä kestänyt  viisi lisää.  Asian harrastajilla oli  vaaleanpunaiset  rannekkeet  käsissään. He tanssivat  kaikki  tanssilajit  käden alta  pyörien . Se näytti tangossakin aika omituiselta. Miehillä oli ihonmyötäiset  mustat  paidat ja flamengo-kitaristin  housut.

Mentiin huoneeseen  ja etsittiin  tanssineista  omituisia asioita, joita kumpikin oli huomannut. Oltiin unessa  puoli yksitoista. 


2 kommenttia:

 1. JR

  Onnittelen: Olette nähneet Ämeriäkkylän! :)

  VastaaPoista
 2. Heh... Ninpä me ollaan... Terveyskeskukseen on monta viittaa. Ensimmäiset olivat jo kilometritolkulla ennen keskustaa. Sen keskustan mie ajattelin etukäteen vähän toisenlaiseksi. Hyvä se oli kumminkin noinkin. Tehtiin puolenminuutin lenkki ja jatkettiin lossille.

  Kauniit on maisemat. Tolosenmäen jälkeen on ensin vähän kuin sinfonian alkusoittoa. Sitten tulee linturuovikkoa ja mäntymetsää ja semmoista päällystetietä, jota on vähän liikaa tilattu ja joudutta sitten laittamaan kivasti mutkalle.

  Lossi on sitten vissiin Rääkkylä-sinfonian kaiken kokoon kertaava loppusoitto. Vaan, saatan minä poiketa toistekin. Tie on hyvin siihen laitettu ja sitä kautta pääsee Ylämyllyltä äkkiä kutostielle ja tyystin toiseen maailmaan.

  Liekkö vielä Esa Pakarisen sukua paikkakunnalla ?? Ainakin Liperissä ihmisten puheet kuulostivat semmoisilta, että seutukunnalla olisi sukuhaaroja olemassa.

  Vaan käytiin me vielä muuallakin. Tarkkaile postauksia

  VastaaPoista