Lepäävä silta

Lepäävä silta

perjantai 19. kesäkuuta 2015

Lampaan pää

Katsoin  harjoittelupapereita  pitkään. Nuori mies istui  vierastuolissa ja tuijotti kirjahyllyäni.  Hän ei ollut hermostunut, mutta  vähän jännittynyt. Ajattelin, että mies, joka oli viettänyt puoli vuotta Islannissa, saisi olla rauhallisempi. Mitä  hänellä on  enää pelättävää.

- Mites sinä sinne  oikein johkaannuit ?

- Avovaimoni on  neljänneksen verran islantilainen

Ajattelin, että  sen  avovaimon isoäiti oli ollut joku   ingridsdottir, joka oli ollut  hätki miesten perään ja iskenyt  suomalaisen merimiehen. Kaikkien alkuperäiskansojen naiset on hätkiä miesten perään. Kyselin  kaverin harjoittelujaksosta. Ja ajattelin sen isoäitiä.

Se sanoi syöneensä semmoista  lampaanpäätä, joka oli  ollut  haudattuna koko talven  Islannin  maahan ja keväällä sitten kaivettu  ruokapöytään. Ajattelin, että kyllä tämä mies tarvitsee pisteet harjoittelusta. Juteltiin sitten niitä ja näitä.Puhuttiin koirista ja kissoista  ja lapsista. Minä ajattelin koko ajan kuitenkin  maahanhaudattuja haineviä ja lampaanpäitä. Ajattelin, että kun syksyllä hautaa lampaanpäät maahan, on parasta tehdä jonkinlainen kartta ruokavarastosta. Ajattelin, että meillä Suomessa kätkettiin aseita maahan  ja  nekin  ylöskaivettuina  olisivat olleet  hyvään tarpeeseen.

Kyselin oluen hintaa

Poika vastasi olevansa raitis  ja kiertävänsä semmoiset paikat kokonaan. Olin vähän pettynyt . Olin saanut jo maltaan maun nousemaan suuhuni ja olisin halunnut siitä enemmän jutella. Maahan haudatun lampaanpään silmät  tuijottivat   minua. Mietin, millä tavoin semmoista aloitetaan syömään. Mietin , kuinka pääsisin eroon  nuoresta miehestä. Juhannusaatto on päivän päästä. Minä mietin lomaa ja  vapauksiani. Olutta ja makkaraa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti