Lepäävä silta

Lepäävä silta

maanantai 20. huhtikuuta 2015

HelmiKirjoittajalla on tänään helmihäät. Häät olivat  aikoinaan huhtikuussa, mutta  niin kuulemma sanotaan, että kun 30 vuotta tulee täyteen yhteistä taivalta, niin sitten puhutaan helmihäistä.

Vaimo sai  häälahjaksi  mummomallisen polkupyörän. Minä en saanut mitään. Tai en ole ainakaan vielä saanut. Onhan  tässä päivää jäljellä. Merkit kuitenkin viittaavat siihen, että  kärsivällisyydestä ja kestämisestä onnitellaan  meilläkin perinteisen tavan mukaan naispuolista yhtiöosakasta.

Tämmöinen  aika kultaa muistot helposti. Hääpäivänä oli pilvistä ja loskaista. Kirkon pihassa oli sohjoa 15 cm. Hääautona toimineen Mersun ylävesiletku katkesi matkalla kirkkoon. Ja  itsetilaisuus oli  karata käsistä heti alkuunsa, kun sulhanen luuli kirkkoon puhuttua valokuvaajaa  kuokkavieraaksi ja meinasin heittää pihalle.

Mutta muuten  meni ihan hyvin. Mennessä bachin  D- molli fuugaa, sillä  ei siinä vielä osannut tulevia riemuja  etukäteen  tuulettaa. Palatessa  sitten perinteistä sikojen esiinmarssia laulunäytelmästä  Kesäyön Unelmia.

Mutta helkkarin moinen aika se on. Tosin, eilen oli  vierailulla residenssissä pariskunta, joka  kesällä tulee olleeksi naimisissa 62 vuotta.

No,  illalla sitten   näimme televisiossa vähän toisenlaisia  suhdeseikkailuja. Siellä oli  uusi versio Maajussille  morsian - formaatista. Oli helppo kuiskutella katsomossa, että tuosta ei kyllä synny  kestävää liittoa. Vuoden jos yhdessä pysyvät, niin hyvä on..

4 kommenttia:

 1. Äijä nostaa kunnioittaen hattua, ja toteaa teidät kärsivällisiksi henkilöiksi.

  Väittävät viisaat, että kukaan ei mene naimisiin sen todellisen ihmisen kanssa, vaan että semmoisen, johon sijoittavat toiveitaan ja haaveitaan.

  Se kesto tulee sitten siitä, että todettuaan saaneensa muuta kuin mitä oikein kovasti odotti tuumiikin, että meneehän se näinkin ja että tämähän on oikeastaan oikein hyvä.

  Olette sangen kunnianarvoisia henkilöitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen vähän jäävi sanomaan oikeastaa tähän asiaan mitään. Olen tavallaan asianosainen tässä avioliittoasiassa. Lapsien ja lapsenlapsen kautta ja avulla voisi ehkä arvioida asioita, mutta subjektiivinen mielipide tässä asiassa on aika hakala ja omituinen juttu.

   No, keskivertoa kauemmin on kuitenkin oltu yhdessä. Kaavatiellä asuu kolme perhettä. Yksi naapuri on eronnut. Perheistä on siis 33 % eronnut. Keskiarvohan on noin 50 %.

   Vaimo kysyi, että pitäisköhän meidänkin erota. Sanoin, että ei se oikein taida olla hyvä idea, sillä silloin kaavatien perheistä on 66 % eronneita ja se on niin suuri luku verrattuna keskiarvoon, että se saisi asuinalueen huonolle maineelle-

   Ehdotin, että voiatisi vähän erota. Vaikakpa sillä lailla, että kerran kuukaudessa erotaan viikoksi. Silloin päästäisi varmasti lähelle tuota 50 % keskiarvoa.

   Siihen ehdotukseen ei kuitenkaan suostuttu

   Poista
 2. Onnittelen kärsivällisyydestä ja kestämisestä!

  VastaaPoista
 3. JR
  perässä tulla jurruutatte, kuten jr:lle sopiikin. Onnea Sr:lta, ja neuvo: älkää erotko.

  Haastanpa samalla keksimiskilpaan eli ristimään noita välivuosia, jotka helmihäiden ja korallihäiden väliin jäävät: ks. http://hikkaj.blogspot.fi/2012/12/haapaivan-nimi.html

  31 v - linnunpönttöhäät
  32 v - golfihäät
  jne....

  VastaaPoista