Lepäävä silta

Lepäävä silta

sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

SOTE -palvelujen käyttöharjoitusViikon  kestänyt flunssa meni sitten lopulta silmiini asti. Ensin  punoitti toinen silmä ja sitten kohta  alkoi toinenkin  oirehtimaan. solidaarisuudesta.

Niinpä  minä olin  melko merkillinen näky lauantai-aamuna. Soitin tutulle eläinlääkärille  ja kysyin, mikä mahtaa olla lopullinen kohtaloni, kun silmä on kuin  sian pyllyreikä. Hän sanoi, että  silloinhan se on erittäin kaunis.  Minä väitin vastaan ja sanoin, että  kohta silmäni on kuin Johannes Virolaisen  silmä, verestävä puukon viilto. Eläinlääkäri valitteli, että häneltä jäivät aikoinaan nuo  silmätautiopin  luennot  vähän ohuiksi,  kun  harvemmin  kotieläimillä niiden kanssa  joutuu painimaan.

Jopa minä käsitin sen, että keväinen aurinko ja kirkkaus  vaihtuvat   nyt terveyskeskuksen kauhuihin.

Lääkärinä oli nuori nainen, jonka jotenkin yhdistin oman hammaslääkärini sukuun. Sellainen  ei ole parasta rauhoituslääkettä lääkärikammoiselle..

Selitin hänelle vaivani. Hän ei kaivanut silmämunaani ulos päästäni, hän ei terävällä piikillä tutkinut  silmääni, eikä hän tehnyt mitään muutakaan etukäteiskauhuskenaarioissani  miettimääni juttua.

Hän sanoi, että bakteeritulehdus. Hän kirjoittaa lääkettä.


- voiko keväinen  pöly olla vahingollista silmälleni ?

- No, jossain tapauksissa kyllä

- Voiko siivouspöly olla  vahingollista  silmälleni ?

- Jossain tapauksessa  kyllä.

- No kun meillä on tänään siivouspäivä, niin saisiko tuon  kirjallisesti ?


Nuori naislääkäri oli hyvin huvittunut ja sanoi olevansa naisena periaatteessa  solidaarinen muille naisille, eikä tässä tapauksessa  nähnyt  ehdottomalle  siivouskiellolle mitään  perustetta, kunhan joku annostelee  lääkettä 3 tunnin välein silmääni.

Sain minä hänet nauramaan ja samalla itseni vähän rauhoittumaan, kun en minä osaa niissä huoneissa oikein levollinen olla. Silmätaudeissa on sekin  mukava puoli, että  tutkiva  nuori naislääkäri  katsoi tarkasti silmiini ja tuli hyvin lähelle katsomaan.

Odotushuoneessa oli tuttu golfkaveri odottamassa vuoroaan. Hänelläkin oli ollut flunssa ja nyt silmät punaisina. Näytin hänelle reseptiäni ja sanoin, että kun pyydät tuota tippaa, teet vaikutuksen. Sanoin kaverille vielä, että  sain siivousvapautuksen  lääkäriltä kahdeksi päiväksi tuon tulehduksen vuoksi ja että hänenkin kannattaa ehdottomasti pyytää semmoinen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti