Lepäävä silta

Lepäävä silta

tiistai 14. huhtikuuta 2015

EFQM

Olin laatuseminaarissa.  Meno oli laadukasta. Saimme  ilmaisen lounaan, joten hengenravinto  ei joutunut  ruumiissani yksinään pyöriskelemään. Keittiövuorossa  olleella D- kuppi -kokoisella  toisenasteen  opiskelijattarella oli  ruokaa jakaessaan  päällään paita, jossa luki  "  Fuck it ! "   Kehoitus sai minut mietteliääksi. Ensin ajattelin, että neitokainen  tarkoittaa omaansa, mutta koska hän oli selvästi alle ajokortti-iän, tulin siihen lopputulemaan, että  keittiövuorossa ollut neitokainen tarkoittaa sitä lopputuotetta, jota hän  meille tarjosi lautaselle.

 Sanajargon sai kuitenkin  miehen väsyneeksi. Otteeni herpaantui. Söin  ja ryhdyin metsästämään  huolenpitoa ja laadukasta toimintaa.

Kuten yleistä on, flunssa menee  joskus  aina silmiin ja ne tulehtumaan. Antibiottikuuri silmille ja  tiivistä  ripaskaa, jossa  ensin tiputetaan kahden tunnin välein  silmiin   lääkettä, sitten  kolmen tunnin välein ja lopulta  viikon päästä enää kolme kertaa päivässä.

Koska vapisevan vanhan seniorikansalaisen on vaikea  tähdätä omaan silmään  malkaa, saatika sitten edes lääketippaa,  valitsin  seminaariväen  joukosta  sopivia ja  empaattisia hoitajaleidejä, joiden armoille kallistin itseni ja pyysin että minua hoidettaisi. Asiasta  muodostui jonkin sortin kisa, sillä paluumatkalla seurueeseen kuulunut  rouva sanoi huomanneensa, että häntä ei sitten tarvittukaan  hoitoja antamaan.

Palumatkalla palokunta ja poliisi sulkivat tiemme. Piti kiertää 40 km lenkki naapuripitäjän kautta, koska tiellä oli keveitä ja raskaita autoja  poikittain ja päällekkäin. Kiertotie oli huonoa, mutta ainakin tunsimme olevamme hengissä.

Päivän päätteeksi sitten anglosaksisen filologian lehtori  ilmoitti puhelimitse sairastuneensa   kuukaudeksi. Kymmenen sekunnin pohdinnan jälkeen esimies teki minusta  ko.  alan  täysivaltaisen lehtorin. Kaikki  pahat työni  Helmi Kyytsösen oppitunneilla tulevat näin moninkertaisesti kuitatuksi.  Samalla tajusin heti viiltävän  selvästi sen, mitä  toisenasteen  oppilaitoksen ruokalassa  nuoren tytön  paitateksti tarkoitti.

Nyt teki minunkin  mieleni huudahtaa : " Fuk it ! "  Siis , kirjoitettuna Fuck it !

Ehkä  yritän nopeasti hankkia  median välityksellä englantilaista kuivaa humoria ja  viiltävää sanataitoa.

Aamulla klo 8.00 olen tulessa ensimmäisen kerran .

Good bless The Queen  and if it is suitable for Him, also me !


7 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Anonyymi on oikeassa, Paidassa taisi todella lukea muuta kuin kirjoitin. ehkä korjaan tekstiin.

   Poista
 2. Jr

  Kolarista ja paitahuudahduksesta tuli vain mieleeni kumma mielleyhtymäkasauma.

  Eikö miehen ja naisen välisestä tai ketju/ryhmäseksistä myös voisi käyttää verratonta kiertoilmaustasi:

  'tiellä oli keveitä ja raskaita autoja poikittain ja päällekkäin' = kolari

  'siellä oli keveitä ja raskaita ihmisiä poikittain ja päällekkäin' = sukupuolisuhde

  Mitä ite asiaan tulee: - Tsemppiä, kyllä sinä enkustakin selviät!

  VastaaPoista
 3. Robert-parka. Tai en minä tiedä, miten itse kukin kaiken kokee, mutta laatuseminaari kuulostaa sellaiselta, että saattaisin keittiöneitosen paidan tekstin kirjoittaa useampaankin kertaan muistiinpanoihini.

  Minua joskus hämmästyttää, mihin kaikkeen rehtorit ovat valmiita saadakseen raporttinsa jonnekin näyttämään säädyllisiltä. Jopa minun, m i n u n puoleeni on käännytty sellaisella asialla, että pidätkös tuosta muutaman tunnin. Olen minä pitänyt, tosin opiskelijoita on käynyt sääli.
  Kerran opetin tietokoneen ajokortti-kurssia hyvin pohjoisessa Keski-Suomessa. Oppilaina oli opettajia, ja eivät ammattilaisina olleet kovinkaan tyytyväisiä opetukseeni. Olivat valittaneet työnantajan tapaiselle. Koulutussuunnittelija sanoi vain, että ne ovat maksavia asiakkaita, kohtele niitä hyvin.
  Kyllä ne kaikki sen ajokortin saivat.
  Mutta leipä oli hyvää syödä, silloinkin. Siinä sai vähän kaikkinainen työn ja opettamisen etiikka kärsiä.

  No, sinä kuitenkin ammattipedagogina hoidat lehtoraattiasi varmasti oikein hyvin kuukauden, täältä kannustetaan jylisevin huudoin.

  VastaaPoista
 4. Hikka ja Äijä.......

  Olen menestyksellisesti jatkanut pedakoomisia esiintymisiäni tänään. Riiviöt melskasivat retkeilykohteella runsaati, mutta vielä runsaammin aiheutti hässäkkää riehuminen ja energiajuomien juominen bussissa.

  Onneksi vain yksi oksensi ja onneksi se oksentaja oli niin pois tolaltaan ja heikoissa voimissa oksentamisen jälkeen, ettei jaksanut lähteä karkuun. Laitoin hänet siivoamaan lattiamattoja painepesurilla.

  Esittelijä oli virkistävä poikkeus rutiinista. Hän oli harmaapartainen 55 vuotias ammattimies, jolla oli korvarengas korvassa ja MOto Guzzi lippis päässään. Kertoi olevansa sivutoiminen näyttelijä ja sanoi, että tässäkin näytöksessä hän edellyttää yleisöltä siedettävää käyttäytymistä.

  Silti tuotantolinja oli alituisesti vaarassa.

  Nuoria miehiä kiinnosti pääasiassa vain tupakka ja pillu. Hajusta päätellen lounastauon aikana he pääsivät tekemisiin toisen kanssa, mutta eivät vielä toisen.

  Päivä lähempänä eläkettä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jr

   yhä painostan = lue kirja: http://www.city.fi/blogit/hikkaj/kannissa+koulussa/129355

   tai käy Teuvalla: http://www.city.fi/blogit/hikkaj/tissit+sitten+kun+maha+loppuu/129427

   Kultapupuoppilaasikin voisivat jälkimmäisestä retkikohteesta olla kiinnostuneita, jopa innoissaan!

   Poista
  2. HikkaJ mIe yritän etsiä sitä kirjaa. Pahoittelen kun on ollut kiireitä

   Poista