Kirjoittajan kasvattama Bernstein Rose pääsi eilen kauniin naisen hiuksiin somistamaan hänen hääasuaan. Ruusunkasvatusurani sai siis loistelijaan alkutaipaleen Puutarhassa on silti edelleen keltaista väriä yllinkyllin
Punertavankeltaista oli myös sisällä residenssissä. Kauan odotettu IPA valmistui viimein tarjoilukuntoon. Siitä annettiin ylistäviä lausuntoja ja panimomestarin taitoja hämmästeltiin.
Keltainen kausi jatkuneen huomenna, sillä toinen aste ja opetustoimi tarjovat taas tilaisuuksia , joiden ilmapiiri ja muoto ovat keltaisen nesteen tyyppisiä. Huomenna ei kuitenkaan ole kyse mistään juotavasta asiasta.
Kun kysymys on kaikkien lukijoiden huulilla , vastataan nyt, ennen kuin kukaan ehtii kommenttiosiossa sitä kysymään: Kyseisen IPA juoman tehoainepitoisuus on 6,53 % .
Maltaana käytin suomalaista sahtimallasta, Se vastaa ihan hyvää Pale Ale --mallasta ja sitä saa 20 kilon säkissä edulliseen hintaan esim. Parkanon K-marketista ja muualtakin Pohjois-Satakunnasta vaivatta.
Katkerohumalina olen käyttänyt Magnumia, Cellentialia ja Citraa. Aromihumalana käytin pelkkää Citraa . Mäskäys tapahtui 68 asteen lämmössä kiertoilmauunissa, Mäskäysaika oli 90 minuuttia. Vierre keitettiin takapihan verannalla. Keittoaika oli 60 minuuttia.
Vierteen hiivauksen tein American West-Coast tyyppisellä BRY-97 kuivahiivalla. Pullokäymisen jälkisokerina käytin tavallista kidesokeria. Lisäysmäärä oli 7g / litra.
Ja niin tässä sitten kävi, että kun vain hyvää yritettiin, niin priimaa tässä taas tahtoi pukata. Se on tämmöisen pienyrittäjän ikiaikainen ongelma täällä Keski-Suomessa.
Toinen ongelma on se, että meillä asuava naisihminen ihmettelee ja kauhistelee sitä uutteruutta, jolla kehitän itselleni uusia harrastuksia. Olen vakuutellut hänelle, että sellainen pitää elämän pirteänä ja mielen virkeänä. Tälläkin hetkellä seikkailen jo virtuaalimaailmassa ja etsin itselleni kuumeisesti uutta harrastusta. Harrastuksen elinkaari tahtoo olla vain noin 3 -7 vuotta. Siksi toimeliaalla miehellä täytyy olla kunnollinen harrastus- mix, jotta kun edellisistä joku hobby alkaa osoittaa hiipumisen merkkejä, seuraavat voi heittää kehiin lennosta..
Nyt syksyllä on pakko luopua ruusuista ja golfista. Luulen, että pyhitän talven IPA:lle ja HAM :ille
Oluen teko on varmaan mukavaa ja rentouttavaa puuhaa, tullut sitä itsekin mietityksi. Vaan kun ei oikein ole tiloja niin ei ole tullut ruvetuksi opettelemaan. Juotuahan tuota tulee vähän liikaakin.
VastaaPoistaLempiolueni on belgialainen tumma Carolus, jota en eritellä osaa muutoin kuin Aleksis Kiven tapaan, että sitä jos kolmen vartin pullon kumosit niin tunsitpa huimausta otsikossas. Maultaan on suuhuni sopiva myös, ja sitä tulee vähän turhankin usein ostettua.
Tumma Carolus on jumalaisen hyvää olutta. Sain sitä viimeksi viikko sitten varsinaissuomalaiselta ystävältäni kolme pulloa. . Se tumma on uskomattoman hieno belgi-olut
VastaaPoista