Lepäävä silta

Lepäävä silta

tiistai 25. elokuuta 2015

Sadan kravatin miesNuorena miehenä tunsin  vanhemman herrasmiehen, jolla oli 100 erilaista  solmiota. Sitä pidettiin  minun nuoruudessani suurena lukuna ja pienenä ihmeenä, sillä tavalliset maaseudun miehet tulivat toimeen kolmella kravatilla.

Yksi oli musta.

 Lukija ymmärtää, mihin tilaisuuksiin sitä käytettiin. Toinen oli sinisensävyinen ja siinä oli  vinoraitoja. Kolmas oli sitten se anopin antama, jota ei koskaan  laitettu kaulaan.

Kaikissa kolmessa  solmiossa solmiosolmu säilytettiin  solmiossa varmuuden vuoksi eikä uuden  solmun tekemiselle nähty mitään funktiota.

Sadan  kravatin mies  käytti kravattia aina. Hänellä oli toimistossa  työsolmio, kotona  kotisolmio ja  lenkkeilemässä  ollessaan hänellä oli joku liikuntasolmio kaulassaan. Metsästyksessä hän käytti aiheeseen liittyviä solmioita. Hänen mielestään solmion sopiva kireys  esti hien  valumisen kaulalla alaspäin. Metsässä liikkuessaan ihminen hikoilee helposti, sehän on selvä.

Solmiomies ei koskaan käyttänyt solmiota saunassa

Pienellä paikkakunnalla  solmiomies oli se  nivel Uudenkaupungin  kuuluisan hoitolaitoksen ja  terveen ihmisen välillä, jota niveltä mielessään taivuttamalla saattoi miettiä omaa mielenterveyttään , omia koodistojaan ja   kykyään kaikissa tilanteissa  sopeutua  omine mielitekoineen yhteiskunnan rattaisiin.

Minä ostin  kolme viikkoa sitten  elämäni ensimmäisen rusetin. Pelkäsin, että se leimaa minut  "propellimieheksi" ja aiheuttaa  suurta hämmennystä. Vielä mitä !

 Kyseinen laite osoittautui mukavaksi ja  komeaksi  asusteeksi, joka ei  jokaiseen soppalautaseen yrittänyt uida ja jonka mitoitus asennusvaiheessa  on paljon helpompaa,  kuin  perinteisen solmion. Rusettivaihtoehdot ovat myös helpompia.

Olen siis nykyään yhden rusetin mies, joka  himoitsee  toista sellaista  ja joka saattaa ehkä näyttää fakiiri Kronblomilta, mutta joka ehdottomasti tulee toimeen  alle 10:llä rusetilla. Yksi on kuitenkin aivan liian vähän.

4 kommenttia:

 1. Sata kravattia kuulostaa paljolta, kun minulla on mielestäni paljon, varmaan 6-7- kertaisesti se normaali määrä. Mutta kun olen tuon hoitolaitospaikkakunnan vähäisimmän etäispesäkkeen asukki, niin olkoon menneeksi.

  Rusetti olisi kätevä, minulla olikin joskus -80- luvulla orkesterimme esiintymisasuun kuuluvana. Ja 2005 tienoilla johdin hetken mieskuoroa, jonka sihteeri pakotti pitämään keikalla rusettia.

  Mutta se hoitolaitos on edelleen olemassa. Käyn siellä joskus virkani puolesta.

  VastaaPoista
 2. Kuusikymmentäluvulla oli yleistä se, että naapurista joku lähti aina Uuteenkaupunkiin, joskus jopa vietiin Uuteenkaupunkiin ja asianomainen sieltä sitten palasi takaisin ja jatkoi puuhasteluaan ja työtään taas uusin voimin.

  Pienenä poikana koko kaupunki tuntui minusta vähän pelottavalta. Luulin, että se on täynnä uudenkaupungin tavaraa.

  Myöhemmin olen ruvennut kaupungista pitämään ja nykyään siellä tehdään oikein houkuttelevaa olutta. Ja muutenkin se on kaunisja hieno paikka

  VastaaPoista
 3. jr

  miten olis: toinen rusetti tukkaan?

  VastaaPoista
 4. Minulla on huonosti itsellä tuota tukkaa. Pitäisi laittaa sellainen rusetti nastalla kiinni :)

  VastaaPoista