Lepäävä silta

Lepäävä silta

sunnuntai 23. elokuuta 2015

Keltainen kausi


Kirjoittajan kasvattama Bernstein Rose  pääsi  eilen  kauniin naisen hiuksiin  somistamaan hänen hääasuaan. Ruusunkasvatusurani sai siis loistelijaan alkutaipaleen Puutarhassa  on silti edelleen keltaista väriä yllinkyllin

Punertavankeltaista  oli myös sisällä residenssissä. Kauan odotettu IPA  valmistui viimein tarjoilukuntoon. Siitä annettiin   ylistäviä lausuntoja ja  panimomestarin  taitoja hämmästeltiin.


Keltainen kausi jatkuneen huomenna, sillä toinen aste  ja  opetustoimi tarjovat taas tilaisuuksia , joiden  ilmapiiri ja muoto ovat  keltaisen nesteen  tyyppisiä. Huomenna ei kuitenkaan  ole kyse mistään juotavasta asiasta.

Kun kysymys on kaikkien  lukijoiden huulilla , vastataan nyt, ennen kuin kukaan ehtii kommenttiosiossa  sitä kysymään: Kyseisen IPA juoman  tehoainepitoisuus on 6,53 % . 

Maltaana käytin suomalaista  sahtimallasta, Se vastaa  ihan hyvää Pale Ale --mallasta ja sitä saa 20  kilon  säkissä edulliseen hintaan esim. Parkanon K-marketista ja muualtakin Pohjois-Satakunnasta vaivatta.

Katkerohumalina olen käyttänyt Magnumia,  Cellentialia ja Citraa. Aromihumalana käytin  pelkkää Citraa . Mäskäys tapahtui 68 asteen lämmössä kiertoilmauunissa, Mäskäysaika oli 90 minuuttia. Vierre  keitettiin takapihan verannalla. Keittoaika oli 60 minuuttia. 

Vierteen hiivauksen tein American West-Coast tyyppisellä BRY-97 kuivahiivalla. Pullokäymisen jälkisokerina käytin  tavallista kidesokeria. Lisäysmäärä oli 7g /  litra. 

Ja niin tässä sitten kävi, että  kun vain hyvää yritettiin, niin priimaa tässä taas tahtoi pukata. Se on tämmöisen pienyrittäjän ikiaikainen ongelma täällä Keski-Suomessa. 

Toinen ongelma on se, että   meillä asuava naisihminen  ihmettelee ja kauhistelee sitä uutteruutta, jolla kehitän itselleni uusia harrastuksia. Olen vakuutellut hänelle, että sellainen pitää elämän pirteänä ja mielen virkeänä. Tälläkin hetkellä seikkailen jo  virtuaalimaailmassa ja etsin itselleni kuumeisesti uutta harrastusta.  Harrastuksen elinkaari tahtoo olla vain noin 3 -7 vuotta. Siksi  toimeliaalla miehellä täytyy olla kunnollinen harrastus- mix, jotta kun edellisistä joku  hobby alkaa osoittaa hiipumisen merkkejä, seuraavat voi heittää kehiin lennosta..

Nyt syksyllä on pakko luopua ruusuista ja golfista. Luulen, että pyhitän talven IPA:lle  ja HAM :ille2 kommenttia:

  1. Oluen teko on varmaan mukavaa ja rentouttavaa puuhaa, tullut sitä itsekin mietityksi. Vaan kun ei oikein ole tiloja niin ei ole tullut ruvetuksi opettelemaan. Juotuahan tuota tulee vähän liikaakin.
    Lempiolueni on belgialainen tumma Carolus, jota en eritellä osaa muutoin kuin Aleksis Kiven tapaan, että sitä jos kolmen vartin pullon kumosit niin tunsitpa huimausta otsikossas. Maultaan on suuhuni sopiva myös, ja sitä tulee vähän turhankin usein ostettua.

    VastaaPoista
  2. Tumma Carolus on jumalaisen hyvää olutta. Sain sitä viimeksi viikko sitten varsinaissuomalaiselta ystävältäni kolme pulloa. . Se tumma on uskomattoman hieno belgi-olut

    VastaaPoista