Lepäävä silta

Lepäävä silta

perjantai 14. elokuuta 2015

Pisteet

Tänään jokainen tentistä poistunut  nuorimies toivotti minulle  hyvää viikonloppua. Se ei ole normaalia. Minua  pelottaa ja tunnen nahoissani, että jotain kauhistuttavaa on  tulossa.

Tai...... jos sittenkin.....

Niin... nyt on 14 .8.  Sorsastus alkaa 20.08. Siis ensi viikon  torstaina. Odotettavissa  on  viljalti loma-anomuksia ja  poissaolo-pyyteitä ensi viikolla, heti maanantaina. Tietenkin hyvä käytös ja kohtelias  toivotus jää opettajan mieleen. Tietenkin olen  vielä alkuviikosta kuin sulaa vahaa  tuommoisen  jälkeen. Luokassa on 21   nuortamiestä. Hyvää viikonloppua toivotti 21  nuortamiestä. Aseenkantolupa  on vain  kolmella... hmmm...

Tässä  voi olla jotain muutakin takana. On oltava kaiken aikaa varuillaan. Jotain on nyt ilmassa.......

Tämä ei ole normaalia. Perjantai näyttää sujuvan puoli-uhkaavasti. En millään osaa nauttia tuosta hivelevästä  tunteesta, joka syntyi  nuortenmiesten kohteliaisuudesta. Olen  luutunut ja  jämähtänyt vanha pieru. Silti toivon salaa, että olen väärässä.

Hieno aamu joka tapauksessa

3 kommenttia:

 1. Silta lepää kirjoitti "Tässä voi olla jotain muutakin takana. On oltava kaiken aikaa varuillaan. Jotain on nyt ilmassa......."


  (Sensuroitu) ja (sensuroitu) on alttius tulkita ympäristön tapahtumat ja ihmisten eleet tavalla (merkityselämykset ja suhteuttamis-sensuroitu), joka tukee heidän uskojaan. Tuloksena ovat riitaisat väittelyt ja kaikkien osapuolten ärtyneisyys.

  VastaaPoista
 2. Lyhyen opettaja/kouluttajaurani huippu oli aivan alkumetreillä.

  Pidin TK- kurssille ATK:ta yhden perjantaipäivän.

  Viimeinenkin lähti kahdeltatoista, kun lukujärjestyksen mukaan päivä loppui 15.45. Joku sentään sanoi, että sä oot ihan kiva, mutta nyt ei vaan jaksa.

  Menin esimiehen puheille.

  Se kysyi, että mikä hätänä.
  Sanoin, että tunneilla ei ole enää ketään.
  Se kysyi, että olikos ne kaikki humalassa.
  Sanoin, että ei nähdäkseni.
  Se sanoi, että sittenhän sulla meni hyvin.

  Sellaista oli meno vuonna 1994 aikuiskoulutuskeskuksessa.

  VastaaPoista
 3. Hih hih!
  Kainuussa metsästys on ollut aina kova juttu. Poikia jäi pois koulusta sorsan metsästyksen ym. alkaessa niin suuri määrä, että se piti ottaa huomioon tuntien suunnittelussa. Jotkut metsästyksestä innostuneet opettajat ottivat ihan opettajankokouksen asiaksi päättää, voisiko tuon vapaapäivän ottaa luvalla ja rehellisesti niin, ettei tarvitsisi kirjoittaa poissaolokirjaan yhden päivän poissaoloksi flunssaa yms. No tietenkään sitä ei hyväksytty, koska ei romaanin lukemiseen ja sukankutomiseenkaan anneta vapaata.
  Tsemppiä ja mukavaa rentouttavaa viikonvaihdetta bloggaajalle ja keskustelijoille. Anonyymiä en taas ymmärrä.

  VastaaPoista