Lepäävä silta

Lepäävä silta

maanantai 31. elokuuta 2015

Persenaama - runo

Opiskelija  riehui oppitunnilla

pyysin  poistumaan.

 jämähti  istumaan omalle paikalleen

                   " Persenaama" ,
       "saatanan Persenaama",
"vitun Persenaama. "

 ei ole erityissopiskelija.

Enkä voi

ymmärrätte, en tietenkään tämän enempää

mutta............................Uni tulee

Älkää huoliko. Vähän jaloviinaa, pullonsuusta vaatii,

mutta  kyllä tulee,

takaan sen.

7 kommenttia:

 1. Edellisen juttusi eräästä sidosryhmästä moni istuisi mielellään noilla tunneilla, koettaisi saada oppia, ellei olisi sattunut onnettomasti hukkumaan Välimereen tai vielä onnettomammin kuolemaan jonkun lukuisista toisiaan vastaan taistelevien ryhmittymien luoteihin.

  Ei, ei käy tasan onnen lahjat.

  VastaaPoista
 2. Näin on Äijä..... Tämä nykyinen meno ja persu- ääriajattelu yhdistettynä yleiseen hölmöyteen muuttaa minut kovaa vauhtia maahanmuuttomyönteisyydestä kohti yltiö -maahanmuuttomyönteisyyttä. Kiitos myös uuden päreen aiheesta. Tästä voi tänään kirjoittaa

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. "36 b § (13.6.2003/477)
  Häiritsevän ja turvallisuutta vaarantavan oppilaan poistaminen

  Rehtorilla ja opettajalla on oikeus poistaa luokkahuoneesta tai muusta opetustilasta taikka koulun tilaisuudesta oppilas, joka ei noudata 36 §:n 2 momentissa tarkoitettua poistumismääräystä. Rehtorilla ja opettajalla on myös oikeus poistaa koulun alueelta oppilas, joka ei poistu saatuaan tiedon 36 §:n 3 momentissa tarkoitetusta opetuksen epäämisestä.

  Jos poistettava oppilas koettaa vastarintaa tekemällä välttää poistamisen, rehtorilla ja opettajalla on oikeus käyttää sellaisia oppilaan poistamiseksi välttämättömiä voimakeinoja, joita voidaan pitää puolustettavina oppilaan ikä ja tilanteen uhkaavuus tai vastarinnan vakavuus sekä tilanteen kokonaisarviointi huomioon ottaen.

  VastaaPoista
 5. JR

  tule pois! Ei ammattilaista voi kohdella noin - ei millään alalla.

  VastaaPoista
 6. Miniä on opettanut suomen kieltä maahanmuuttajaoppilaille ala- sekä yläasteella Turussa. Ei ole huudeltu persenaamaa. Yläastepoikien kanssa oli tehty mm. hieno sijamuotoräppi. Nyt hänellä on opetettavana vanhempana Suomeen tulleet 19 - 27 -vuotiaat maahanmuuttajanuoret, jotka eivät ole vielä ehtineet oppia kieltä tarpeeksi päästäkseen ammattikouluun. Vuoden vaihteeseen mennessä pitäisi jokaiselle olla jokin jatkopaikka. Tavallisessa lukiossa miniäkin sai kuulla vaikka mitä mm. vartalonsa arvostelua.
  Tuo runo on hieno!

  VastaaPoista
 7. Vaikka on nuo lait ja monentit, niin ei se aina onnistu mitenkään, varsinkin jos poistettavia oppilaita olisi luokallinen. Oppilaat on pidettävä jossakin, ja entä sitten seuraavana päivänä. Tällaisten vaikeiden kanssa ei auta kuin aika, Oppilaan kostokin on hirmuinen. Itse sanoin kerran vähän suoremmin ja oppilas linnottautui kotonaan vessaan syyttäen minua ja vääristellen tilannetta. Tuo kohta runossa "Enkä voi, ymmärrätte, en tietenkään tämän enempää..." kertoo tästä voimattomuudesta.

  VastaaPoista