Lepäävä silta

Lepäävä silta

torstai 6. elokuuta 2015

Olen ollut touhukkaana

Eilen aloitin opetuksen. Ensimmäiset kolme kaveria lensivät pellolle noin 15 minuutin  kuluttua oppitunnin alusta. Minua nimitettiin " Prinsessaksi" ja tie miksi.

No, minä  varoitin  nuoria miehiä kolme kertaa ja  sitten neljännellä tuli noutaja. Sanoin, että tänään voi tulla aamulla klo 8  koettamaan taas, miltä tuntuu  pulpetissa istuminen. Mutta tänään ei enää jaeta varoituksia.

Ne lukijoista, jotka tuntevat minut  lähemmin, tietävät, että  erityisen prinsessamainen minä en ole. Enemmänkin  päinvastoin. Olen semmoinen  kirveellä veistetty, karhea, satakuntalainen ja tietenkin, jos  se lasketaan  tähän mukaan prinsessamaiseksi, niin olen  vähän  loukkaantuvaa sorttia. Ja muitakin  siihen liittyviä satakuntalaisia  piirteitä minussa  on.

Tänään siis  mitellään taas  voimia. Lukujärjestysohjelman käyttäjänä olen ollut kaukaa viisas tässä asiassa. Tämä kurssi näille sälleille kestää 15 tuntia. Se alkoi eilen ja  päättyy maanantaina. Viikon päästä perjantaina on tentti. Se siitä. Sille porukalle ei sitten muuta ole tänä syksynä minun kohdalleni tulossa.

Sattumalta aivan, todettakoon tässä nyt, tuore 16 pullon satsi  IPA- olutta valmistuu  maistelukuntoon ensi perjantaina. Mittasin eilen ominaispainon ja  sain  tehoaineprosentiksi 6,53. Magnum ja Citra- humalat olivat  tehneet työnsä kiitettävästi. Tuoksu ja maku tuntuivat  purevilta. Se puuha ja harrastus antaa  minulle myös  välitöntä ja selvää palautetta. Ero edelliseen esimerkkiin on kuitenkin se,  että tässä harrastuksessa lopputulokseen voi jossain määrin itse vaikuttaa

. Ensimmäisessä   tapauksessa peli on jo menetetty

3 kommenttia:

 1. Ja jossain muualla, esim. Ranskassa, oppilapset teitittelevät opettajiaan ja käyttävät titteliä Monsieur ja Madame sukunimen edessä.
  Minusta teit ihan oikein, selkeästi. Poistaminen saattaa jopa hillitä toisia vähäksi aikaa, vaikka se muisti onkin auttamattoman lyhyt.

  VastaaPoista
 2. Minulla on semmoinen havainto omasta historiasta, että kuvatunkanltaisen nuorison opettaminen vaatii olutta vastapainoksi.

  VastaaPoista
 3. jr

  saattas tehä eetvarttia opintomatka yhdessä tuonne Holokaustiseen = http://hikkaj.blogspot.fi/2015/08/lomakuvotukset.html

  VastaaPoista