Lepäävä silta

Lepäävä silta

maanantai 9. marraskuuta 2015

Onnistuinko vai en ?

Erityisopiskelija  ei ilmaantunut tänään oppitunnille. Kyselin hänen peräänsä. Toverit todistivat vilkkaasti ja suureen ääneen, että asianomainen oli  ollut tiellä tietymättömillä siitä asti, kun  hän oppitunniltani pois lähti ovet paukkuen.

Luokassa oli  hieman  parempi työrauha.

Olin onnellinen. Persoonani oli  ratkaissut opetuksellisen ongelman. Vielä pitäisi saada toinen jehureittari  lähtemään.

Tarkemmin kun  asiaa  pohdin, ilooni sekoittui  karvautta ja  surua. Huomasin, että minähän oli epäonnistunut katkerasti, sillä nyt kuntayhtymä menetti hirveän kasan rahaa ja yksi nuorimies  on   syrjäytymisen  alkumetreillä.  Minähän se olen luuseri, kun pidin kiinni läsnäolovaatimuksista ja katkaisin  siivet kaverilta

Paska olo siis edelleen. Nyt  on kohtuullinen  opiskelurauha noin 15  nuorelle miehelle. Yksi kaveri on uhrattu. Pitkässä juoksussa  voi käydä niin, että  kaveri aiheuttaa yhteiskunnalle noin 100 000 euron vuosikustannukset.

En tiedä, tehostuuko muiden  opiskelu  niin paljoa, että tuon suuruinen lisäarvo saadaan yhteiskunnalle  syntymään. Olisi kenties ollut parempi, jos  olisi vain kärsitty sitä riehuntaa ja  ajateltu, että muut  nuoret  eivät  siitä saa  sielulleen vammoja.

Kummallista, tunnen tyhjää oloa ja kaipaan sitä  riehumista ja anarkian turvallisuutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti