Lepäävä silta

Lepäävä silta

sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Laput

Vilho  meni seuraavaksi laulamaan. Mustalainen  tuli sitä vastaan  matkalla. Se  ei sanonut Vilholle mitään, mutta  tuijotti  kumisaappaita. Moni muukin tuijotti.

Sheila  väläytti   aurinkoisen  hymyn. Se otti lapun Vilhon  kädestä.  Sen tehtävä oli kuuluttaa  laulajat  sisään ja  jutustella niiden kanssa jotain ystävällistä. Monet katselivat sen rintoja. Kauempaa ne näyttivät humalassa  houkuttelevilta. Laulaessa  niitä saattoi katsella lähempää ja löytää monia virheittä ja vanhuuden merkkiä.

Vilho laittoi kumisaappaat lepoasentoon. Sellaisen  lepoasennon se oli oppinut armeijassa viisikymmentäluvulla. Toinen jalka viedään etuoikealle. Koko ajan ollaan kuitenkin valmiudessa vetää se takasin toisen rinnalla, jos joku päättää niin haluta

Hän  aloitti. Lauluääntä piisasi  kahdeksikon verran. Olisi piisannut enemmänkin, mutta  kansakoulussa  opettaja oli sanonut  säästävänsä  laulunumeroista  kympin enkeleille, Kuusiston Pirjolle  yhdeksikön ja  Vilhon vuoro oli vasta sitten.

Toppatakissa tuli kuuma. Vilho ei tarvinnut  ruudussa vieriviä sanoja. Hän osasi laulun  ulkoa.
Sheilalla oli  iso tonttulakki. Sen vaaleat hiukset  pursuivat tonttulakin alta. Vilho tiesi, että Ameriikassa semmoisia  tonttulakkeja  pidetään. Punainen tonttuviitta oli auki sen verran, että rinnat näkyivät.. Viitassa oli pehmeä valkoinen reunakarva. Pitkät mustat saappaat sillä oli jalassa ja semmoiset korot oli niissä, että  jälkiin olisi ollut  helppo lyödä hernekeppejä, jos olisi saanut Sheilan joskus kävelemään  Mäkitalon  puutarhaan

Vilho mietti, että oliko Sheilalla myös  punaiset  alusvaatteet.

Oli mietittävä  nopeasti, sillä laulu loppui kohta. Laulaessa  hän saattoi matkata ajassa ja paikassa sienne tänne. Hän ei osannut sitä selittää, eikä hän koskaan  yrittänyt siitä muille puhua.

Laulajia  riittää.

Vilho laski, että tänään hän pääsee uudelleen  vielä kerran laulamaan, mutta sitten on  lähdettävä kotiin ja lämmitettävää eilistä soppaa iltapalaksi. Tiskaaminen saisi jäädä  huomiseen.

Vilho vilkaisi sivusilmällä. Rinnat  muistuttivat  Vilhoa  jostakin  nuoruuden kesästä. Tuommoinen tonttupuku ei tuonut mitään mieleen.

Arvo laski  mikrofonin  telineeseen. Hän kuuli kiitoksen, mutta ei hän uskaltanut  katsoa. Hän olisi  sen kestänyt, mutta ei nyt vaan halunnut. Kaikille suotiin  samanlainen  hymy ja  samanlaiset kiitokset. Ei ne merkinneet mitään. Eikä  Vilho halunnut itselleen sitä tusinatavaraa. Ei hän  välittänyt vaimeista taputuksistakaan.

Hän käveli pöytään vanhanmiehen askelin.  Mustalainen yritti taputtaa   selkään, mutta hänen onnistui väistää se.  Se meni ohitaputuksen jälkeen  viemään Sheilalle  oman lappunsa. Kumisaappaat pitivät  ääntä koko matkan.

Vilho mietti sitä, mitenkä saisi olutlasin riittämään koko loppuillaksi. Hän mietti seuraavaa kertaa  ja eläkkeen maksupäivää. Ne  tulivat aina väärässä järjestyksessä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti