Lepäävä silta

Lepäävä silta

maanantai 25. tammikuuta 2016

Ennustuksia.....

Jos on pakkanen Paavalina (25.1.),
silloin helle Helluntaina.
Jos ei kylmä Kynttelinä (2.2.),
eikä pauku Paavalina (25.1.),
ei oo kelpoa keseä.

Se menee sitten ensi kesäkin vesisateessa ja kylmyydessä. Juhannukseen asti on  yhdeksän  astetta lämmintä ja siitä eteenpäin vähän lämpimämpää, mutta  odotettavissa on, että  oluentarjoilulämpötilan ja ulkoilman välille ei synny suuria harppauskerroksia. Voimme   rauhassa ryhtyä odottamaan kesää 2017.

Se onkin merkittävä  kesä. Silloin  nimittäin on ihan sama, onko säätila sitä sun tätä. Sinä kesänä nimittäin  vuosiloma on lyhennetty ja lomarahat leikattu. Kesä  2018 on taas hyvä joka tapauksessa. Silloin viimeistään loppuu työsuhde ja  alkaa  KEVA -suhde. Jos elonpäiviä siihen asti riittää.

Muutama  muukin ennustus  on syytä laittaa liikkeelle. Ensi vuonna Suomessa tullaa puhumaan 120 eri kieltä. Seuraavana vuonna 130 kieltä. Baabelin  älämölö  saavuttaa vääjäämättä  jokaisen  sopen ja  niemen ja notkelman. Tänä vuonna Suomessa puhutaan jo 100 eri kieltä.

Tuo ei nyt kumminkaan ole mitään sen  rinnalla, että Lontoon kaupungin kouluissa lapsoset puhuvat jo nyt 300 eri kieltä. Minulla ei ole  ennustajan kykyjä pohtia sitä, kuinka se luku muuttuu ensi vuonna. Menen kohta  nuorten miesten englannin oppitunnille vartioimaan laumaani ja  pitämään huolta siitä, että jos kun rivouksia  huudellaan, se tapahtuu jollakin  opetussuunnitelmassa olevalla  kielellä.

Ja lopuksi tältä paikalta. Tiesittekö, että  sana " pulla"  tarkoittaa  romanian kielessä sitä aarretta, jota naiset salatusti kantavat ja josta miehet  taitavia kirkkoveneen  kuvia piirtävät. Älkää siis  huudelko bukarestilaisen katukahvilan  tarjoiluhenkilökunnalta pullaa, ellette sitä todella tarkoitaEi kommentteja:

Lähetä kommentti