Lepäävä silta

Lepäävä silta

torstai 31. joulukuuta 2015

Johdettu turvaan

Menneisyys on  kohdallani  sananmukaisesti menneisyyttä. Huomasin  uutisissa, että Kirkkonummella on Aavarannassa  pidätetty turvapaikanhakijoita. Pienen googlaamisen jälkeen  selvisi, että kunnianarvoisa Johtamistaidon  Opisto oli myynyt syksymmällä koko opiston jollekin hulivilijengille, joka oli oitis sitten vuokrannut  tilat  Suomen Punaiselle Ristille.

Minä  opiskelin aikoinaan tuossa laitoksessa monta vuotta ja suoritin oikein tutkinnonkin. Paikka on  hieno, uskomattoman upea ja  se oli myös hyvin kallis. Päiväraha riitti aamupalaan, mutta ei sillä enää  pystynyt aterioita  opiston  ruokalasta ostamaan. Huoneet olivat hotellitasoa. Rannassa oli saunoja ja savusaunoja vaikka kuinka. Oli uima - allas sisällä ja omaa ravintolaa ja ihan  kaikkea...

Aavaranta  järjesti korkeatasoisia seminaareja   joka elokuu. Siellä minäkin olen saanut istua  SAK:n   puheenjohtajan ja Akavan puheenjohtajan  välissä.

Nyt ei sitten ole mitään jäljellä.

Nyt on turvapaikan hakijoilla kivaa ja hauskaa. Toivottavasti  sapuska on hyvää. Ja saunokaa nyt  viimeisen päälle  lujasti niissä saunoissa. Hviträsk  on siinä  järven takana. Käykää polkupyörällä  katselemassa suomalaista taiteilijakotia.

Että minun piti tämäkin  nähdä  !

Seuraavakaan  vuosi ei varmaan  asioita  vie parempaan suuntaan2 kommenttia:

 1. Vihreät pakolaiskysymys:

  "Turvapaikanhakijat eivät lisää rikollisuutta tai levottomuuksia
  Turvapaikanhakijoiden ei ole todettu lisäävän rikollisuutta tai muita ongelmia. Myöskään vastaanottokeskusten lähiseutujen turvattomuus ei ole lisääntynyt. Turvapaikanhakijoiden kotoutumiseen panostetaan ja heille opetetaan suomalaista kulttuuria ja arkea."

  Eli ilmeisesti todellisuus ei vastannutkaan teoriaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin lopulta paljastuu koko synkeys ja kauhu. Suomalaisen talouselämän johtoa ei enää kannata koulutta ja heidän taitojaan kehittää. Kannattavampaa on iskeä rahaa turvapaikanhakijoiden avulla.

   Poista