Lepäävä silta

Lepäävä silta

torstai 16. heinäkuuta 2015

Kusti on polkenut taasAamulla posti toi  aviisin ja jotain reklaameja  siitä, kuinka minun pitäisi palauttaa  liike-elämän rattaisiin lomaltapaluurahani ja vuosiloma-ajan  palkkani. Sen lisäksi  tuli salaperäinen kirjekuori. 

Käsiala kirjekuoressa oli aika maskuliininen. Se  ei myöskään  tuoksunut hajuvedeltä, joten  ryhdyin  tunnistamaan  käsinkirjoitetun osoitteen käsialaa. Käsiala muistutti kolleegan käsialaa, mutta  häneltä  kirje ei voinut olla, sillä hän kirjoitti  aina katuosoittemme  kuja-osoitteksi.

Kaikkein hämmästytävintä oli se, että  osoitteksi oli merkitty työpaikkani osoite. Se sijaitsee kaupungin toisella puolella,  ainakin 5 kilometrin päässä.

Avasin kirjeen. Sisällä oli  AMK- opiskelijan harjoittelusuunnitelma.  Posti-Kusti oli ajatellut, että lehtorin on syytä vähitellen lopetella lomaansa ja ryhtyä työhommiin. Posti-Kusti oli aamuhämärissä päättänyt ohjata työpostini koti-osoitteeseen. 

Tervehdimme kauhulla Postin uutta palvelumuotoa. Seuraavassa vaiheessa Kusti ohjaa epäilyttävät kirjeet syntymäkotiini Satakuntaa  vanhusten  tarkastettaviksi. Tai Kusti voi olla  jopa niin avulias, että  oma-aloitteisesti lähettää postini  edelleen ohjattuna vaimolleni. Sitä odotelessa on ehkä loman virkistämiseksi  ryhdyttävä jonkinasteiseen  mielenosoituskampanjaan.

Venäläisten kiellettyä suomalaisten postimerkkien käytön 14.1.1901,alkoivat suomalaiset käyttää postilähetyksissä erilaisia vastarinta-ilmauksia, joita olivat mm. erilaiset omat leimat ja kuvat postimerkin kohdalla kortissa tai kuorella.

Helsinkiläinen Kalustokauppa P. Sidorow käytti postituksissaan omaa ylläolevan kuvan mukaista "postimerkkiä". Merkissä Suomen kartan päällälukee Finland ja merkin alareunassa GRAND DUCHY of FINLAND (=Suomen suuriruhtinaskunta).


Ehkä minäkin  painatan omia postimerkkejä, kun siihen Posti nykyään jo oikeastaan  innostaa ja houkuttelee asiakkaitaan. Erityisesti lähestyvän  eläköitymisen varalta  olisi hyvä saada Posti uskomaan se asia, että sitä virkapostia ei  kotiin tarvitse  kuljettaa. Joka tapauksessa, pitänee ehkä käydä tänään töissä ja tarkastaa, kuinka paljon laskuja ja hääkutsuja posti on kantanut  työpaikalle.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti