Lepäävä silta

Lepäävä silta

lauantai 4. heinäkuuta 2015

Joki

Kauppias  Keskinen miettii varmasti edelleen  sitä asiaa, että onko hän nainnut, vai eikö ? Menikö hevosvankkureiden  vuokraaminen  turhuuteen ?  Voiko  mennä uudelleen  naimisiin, jos melkein on jo ollut ?

Meille tavallisille ihmisille ongelma on sangen  vähäpätöinen. Me nainneet miehet tiedämme hyvin  varmasti sen asian, että olemmeko  naimisissa, vai emme ?. Me tunnemme sen voimakkaana  tuntemuksena, emmekä me ole koskaan joutuneet  sellaista dialemmaa  miettimään.

Lähden katsomaan Joen kaupunkiin  tytärtäni. Hänet tunnistan  oitis omaksi lapsekseni. Minulla ei siis ole DNA -ongelmaa, kuten Keskisellä.  Ei siitä asiasta  ole epäilystäkään.  Tyttäreni on ilmetty Saimi - mummu. Niin sanoi  setänikin, jonka mielestä oli  pelottavaa  uudelleen tavata oman äitinsä reinkarnaatio.

Keskisen " vihkipappi"  taas varmasti miettii sitä, että onko hän nyt tässä välikappaleena  jollekin suuremmalle.

Minä meinaan nukkua yöni rauhassa. Kastelen aamulla ruusut ja muut kukat. Syöksyn kohti itää. Jätän tämän kummallisen Keski-Suomen taakseni.  Menen  kohti laulumaita. Liitteeksi  voisi laittaa  viikon vanhan valokuvan Juankoskelta. Siinä kuvassa  kirjoittaja  kunnioittaa hetken suurta  runoilijaa ja laulajaa.

 Juankoskisten mainostama  Juicen tori tosin on  suurinpiirtein yhtä avara kuin raumalainen perhepizza. Ahtaasti kun Y- miehen kanssa seisottiin, niin juuri ja juuri mahduttiin Juicen aukiolle.

Juice ei koskaan joutunut arpomaan  sitä, onko hän avioliitossa , vai ei ? Eikä sitä, onko hänellä lapsia , vai ei ? Siksi hänen rintakuvansa edessä oli hyvä  ja helppo seisoa. Huomenna yritän etsiä lisää  kulttuuria siitä suunnasta
2 kommenttia:

 1. Kiitoksia tästä jutusta, minä nimittäin olen ollut vähän hoomoilasena, kun VK ensin sanoi olevansa riidoissa isänsä kanssa, sitten että ei ehkä olekaan naimisissa.
  Mutta päätelmäsi ovat oikeat, pohjalaiselle viljelysaukealle noussut liikekeskittymä sai siinä hyvää mainosta. Samaa konstiahan on käyttänyt liikenneonnettomuuskunnan kylässä kauppaa pitävä herra, hän tosin reilusti myöntää, että velkaisena yrittäjänä tarvitsee ilmaista mainosta. Enpä ole miestä koskaan niissä tv-ohjelmissa nähnyt, mutta siinä liikenneonnettomuuskunnan kylässä olevassa jättimarketissa olen usein käynyt ostamassa Lapin puikulaa, käristyslihoja, rieskoja, leipää, voita ja keskiolutta sekä kaupan vieressä olevasta valtion monopolista mainiota single malt-viskiä, jonka nimeä en kuolemaksenikaan muista.

  Olisiko niin, että moni nykyajan merkkiliikemies on kuin Aulis Kivioja? Kirjallisuuden tuntijana ymmärrät varmasti viittaukseni.

  Vaan jos pitää laittaa VK onnipaikkakunnalta ja SK liikenneonnettomuuspaikkakunnalta puntariin, niin minä sympatiseeraan enempi sitä pohjoista. Jotenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin minä. Se pohjoisen mies tuntuu tolkulta kaverilta.

   Poista