Lepäävä silta

Lepäävä silta

keskiviikko 17. helmikuuta 2016

VALMA

ALMA oli  isoäitini. Hän oli rakastettava ja ihana. Hän toi kaksi kertaa  Kannakselta  kuusi lasta ja kahdeksan lehmää turvaan. VALMA taas tarkoittaa ehdottomasti vaikeuksia  ja kauheuksia. Eikä kyse ole nyt  hänestä, vaan siitä.

VALMA on  oppilaitoksen yksi luokka. VALMA kerää huomaansa ne, jotka eivät halua opiskella, taikka eivät pysty opiskelemaan. Heidät on kerätty valmistavaan  luokkaan, jossa he saavat palloilla ja  kierrellä ja puuhastella  tuettuna ja turvattuna. Yhteiskunnan vankkumaton usko on, että  palloilu, puuhastelu ja  pyöriskely  aiheuttaa  ahaa elämyksen  nuoren päänupissa ja  seuraavana  keväänä VALMA- katalyytin perseeseensä saanut riiviö hakeutuu  metallipuolelle ja etenee siitä sujuvasti KONE osakeyhtiön  toimitusjohtajaksi.

VALMA on oppilaitoksen suurin  luokka.

Tänään kolme heistä saapui  oppitunnilleni omien  opiskelijoitten joukkoon. tai , oikeastaan  yksi saapui. Kaksi oli jossain palloilemassa, puuhastelemassa taikka pyöriskelemässä.

Me opiskelimme Kulttuurin tuntemusta ja teimme monen sorttisia  harjoituksia. VALMA - kaveri  räpläsi kännykkäänsä. Hän oli siinä jo aika  näppärä ja  taitava. Näytti siltä, että hän raportoi muille VALMA - massoille tämän koulutusohjelman tarjoamista  opintomahdollisuuksista.

Oppitunnit loppuivat Win -Win  tilanteeseen. Meille eivät VALMA- massat  vyöryneet hallitsemattomina ja VALMA - massat taas selviytyivät oppimisen uhkaavasta tilanteesta  ilman verinaarmua. Käskin  oppilasta ottamaan  oppitunnilla pipon pois päästään, joten on tietenkin mahdollista, että  olen tänään aiheuttanut   henkistä ja sielullista kipua nuorelle ja näin lopullisesti ohjannut  hänen  polkunsa jonnekin  pimeyteen.

Minä aion joka tapauksessa  pitää  kiinni  omasta kokemattomuudestani  ja  edelleen varata itselleni  oikeuden  jatkaa Jari Tervon  viitoittamalla tiellä.:  Ihmiskunta  tarjoaa loputtomasti hämmästeltävää ja yksilöllö on lupa hämmästyä

2 kommenttia:

  1. Ja mun rakas esikoistyttäreni, joka päätti peruskoulun keskiarvolla 8,6 haluaa Valmaan, kun ei vain keksi mitään, mitä lähtis opiskeleen. Kun mikään ei kiinnosta riittävästi :(

    VastaaPoista
  2. Hei RH..... Älä päästä häntä sinne. Mitä tahansa, mutta ei sinne. Se seura ei ole kenellekään hyväksi. Noin lahjakas nuorinainen voisi mennä vaikka inttiin taikka emäntäkouluun taikka Alkio-opistoon taikka mihin vaan.

    VALMA on täynnä sellaisia, joilla on suuria psyykkisiä ongelmia, rikkonaisia kotioloja, huumetaustaa ja erityisoppilaan heikkoja eväitä. Siellä lahjakas nuori helposti kuvittelee, että mitään muuta ei ole.

    VastaaPoista