Lepäävä silta

Lepäävä silta

torstai 18. helmikuuta 2016

Penkkarit

Penkkareista  tulee kuluneeksi tänään 42 vuotta. On siis jo korkea aika kauhistella näitä moraalittomia nykynuoria, jotka  juopottelevat ja huutelevat ihmisille ja  joidenka  vallattomuuden vuoksi poliisin pitää mitata kuorma-autojen lavojen korkeudet.

Voi aikoja , voi tapoja...

No, me kävimme herättelemässä yöllä omat opettajamme.  Marssimme kerrostaloihin ja piiritimme  rivarit. Joskus erehdyimme  talostakin.

Kerrostalojen  sisäportaikossa  nykäisimme moottorisahan käymään. Se yleensä   opettajan  herätti ihan hyvin. Turvallisuuden vuoksi olimme irrottaneet kuitenkin  teräketjun pois laitteesta. Vastaavasti herätystä tehostaaksemme painoimme  terälaipan vasten   asunnon ovea. Resonanssi oli huomattava.

Myöhemmin yöllä poliisi etsi meitä meren  jäältä, kun  muudan  asukas oli  tehnyt heille ilmoituksen  stalinistisesta  hippiporukasta, joka  häiritsee ihmisten  rauhaa.

Saksan maisterimme oli ollut kaukaa viisas ja lähtenyt pois kotoa. Hän asui pankin talossa, toisessa kerroksessa. Kun pankkiin on paha  päästä yöaikaan  sisälle, kiipesimme tietenkin paloportaita  opettajan   parvekkeelle. Hän oli jättänyt sinne  kauniin ja  asiayhteyteen sopivan viestin siltä varalta, että  täyttäisimme hänen odotuksensa ja todella kiipeäisimme ylös  ikäneidin  luo.

Ja paljon muutakin ehdimme tehdä. Emme kuitenkaan mitään  kauheaa ja moraalitonta. Ihan tavallisia juttuja.

2 kommenttia:

 1. jr

  menohan on ollut kuin nykyisellä opiskelujoukkiollasi. = Siun on helppo uida mukana.

  VastaaPoista
 2. HikkaJ

  Mie juuri niin eilen ajattelin. Mie muistelin Sokrateksen sanoja, jossa hän kovasti moitiskeli silloista nykynuorisoa.

  Ajattelin eilen alikersantti Lehdon tavoin, että ei siinä itku auta kun hevoset nai, tanner tömisee ja aitaa kaatuu.

  Mutta syntyypähän kuitenkin uusi sukupolvi.

  Nyt miulla on kiltti nuorin ryhmä talossa. Opettajakunta ihmettelee, että on toivottoman säyseitä ja kilttejä. Eipä noista taida tulla kunnon työmiehiä. Hiljaa istutaan pulpetissa.

  No onneksi tuolla toisessa yksikössä on auto ykköset ja raksa ykköset. Niille miulla on kevään aikana noin 80 tuntia erityisopetusta. Saa nähä, missä kunnossa mies on silloin kun käki ensi kerran kukkuu

  VastaaPoista